Νηστίσιμη Αμυγδαλόπιτα, από τον Στέλιο Παρλιάρο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 Αυτή η νηστίσιμη αμυγδαλόπιτα είναι το απόλυτο γλυκό για να κλείσει γευστικά ένα γιορτινό τραπέζι.

Υλικά

  • 150 γρ. ηλιέλαιο
  • 300 γρ. χυμός πορτοκάλι
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 400 γρ. αμύγδαλο λευκό, τριμμένο στο μπλέντερ
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. αμύγδαλο φιλέ
  • άχνη για πασπάλισμα

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, την άχνη και ανακατεύουμε με έναν αβγογδάρτη.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μία χαμηλή φόρμα τάρτας ή πίτας διαμέτρου 26 εκ. που έχουμε λαδώσει και αλευρώσει.

Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 45-50 λεπτά.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Όταν βγει από τον φούρνο η πίτα, θα πρέπει η επιφάνειά της να είναι πολύ μαλακή.

Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

 

https://www.steliosparliaros.gr/suntages/paradosiaka/diafora/amygdalopita/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *