Αμυγδαλόπιτα απ’ τα Βασιλικά Λέσβου, από το icookgreek.com!
Υλικά συνταγής
- 6 αυγά
- 1 κούπα γλυκού αµύγδαλα ασπρισµένα, χοντροκοπανισµένα
- 1 κούπα τσαγιού βούτυρο λιωµένο
- 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
- 1 ½ κούπα τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει µόνο του
- ¾ κούπα τσαγιού σιµιγδάλι ψιλό
- 2 κουταλιές γλυκού µπέικιν πάουντερ
- ξύσµα από ένα λεµόνι
Για το σιρόπι
- 3 κούπες ζάχαρη
- 3 κούπες νερό
Εκτέλεση συνταγής
- Χωρίζουμε τους κρόκους απ’ τα ασπράδια και χτυπάμε πολύ καλά τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. Προθέτουμε σταδιακά και τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας το μείγμα καλά. Τέλος ρίχνουμε τα ασπράδια των αυγών αφού τα χτυπήσουμε.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε αντικολλητικό ή βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180° C. Μόλις βγάλουμε την αμυγδαλόπιτα από το φούρνο την περιχύνουμε με το σιρόπι, που θα φτιάξουμε βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να δέσουν.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μπάρες αμυγδάλου χωρίς ψήσιμο, από την Εύα Κατραμίδου και το evicita.gr!
Κέικ αμυγδάλου-πορτοκαλιού χωρίς αλεύρι – σαν σιροπιασμένο, από την Χριστίνα Τσαμουρά και το icookgr...
Απίθανα αμυγδαλωτά λεμονιού, μόνο με 3 υλικά, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Πάστα αμυγδάλου με κρέμα βανίλιας(Video), από τους Χάρη και Μιχάλη Καρελάνη και το Redmoon-foodaholi...
Κέικ αμυγδάλου με κεράσια (χωρίς γλουτένη), από την Μπέττυ μας και το "Taste of life by Betty"!
Κέικ αμυγδάλου με δροσερή σοκολατένια κρέμα τυριού, από το sintayes.gr!
Αφήστε μια απάντηση