Αμυγδαλόπιτα απ’ τα Βασιλικά Λέσβου, από το icookgreek.com!







Υλικά συνταγής
- 6 αυγά
- 1 κούπα γλυκού αµύγδαλα ασπρισµένα, χοντροκοπανισµένα
- 1 κούπα τσαγιού βούτυρο λιωµένο
- 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
- 1 ½ κούπα τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει µόνο του
- ¾ κούπα τσαγιού σιµιγδάλι ψιλό
- 2 κουταλιές γλυκού µπέικιν πάουντερ
- ξύσµα από ένα λεµόνι
Για το σιρόπι
- 3 κούπες ζάχαρη
- 3 κούπες νερό
Εκτέλεση συνταγής
- Χωρίζουμε τους κρόκους απ’ τα ασπράδια και χτυπάμε πολύ καλά τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. Προθέτουμε σταδιακά και τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας το μείγμα καλά. Τέλος ρίχνουμε τα ασπράδια των αυγών αφού τα χτυπήσουμε.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε αντικολλητικό ή βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180° C. Μόλις βγάλουμε την αμυγδαλόπιτα από το φούρνο την περιχύνουμε με το σιρόπι, που θα φτιάξουμε βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να δέσουν.






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Αμυγδαλωτά με μανταρίνι, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Υπέροχη τάρτα αμυγδάλου, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
Πάστα αμυγδάλου-video, από τους Χάρη και Μιχάλη Καρελάνη και το redmoon-foodaholics.gr!
Πορτοκαλένια αμυγδαλωτά, από το nutricenter!
Εύκολα αμυγδαλωτά με 4 υλικά (εργολάβοι)(VIDEO), από τους Χάρη και Μιχάλη Καρελάνη και το redmoon-fo...
Αμυγδαλωτά amaretti από το " i-food " και τον Georgio Spanakis !
Αφήστε μια απάντηση