Ραβανί με αμυγδαλόψιχα, από το icookgreek.com!
- 8 αυγά
- 8 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
- 8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού εσάνς βανίλιας
- 2 κουταλιές της σούπας ινδική καρύδα τριμμένη
- 1 ποτήρι αμύγδαλα, ασπρισμένα και κοπανισμένα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- λίγο βούτυρο και αλάτι
- Για το σιρόπι
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 1/2 φλιτζάνι νερό
- λίγες σταγόνες χυμός λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής
- Σπάζετε τα αυγά χωρίζοντας σε δύο μπολ τα όσπρια και τους κρόκους. Χτυπάτε στο ένα μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη και την εσάνς βανίλιας μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε το σιμιγδάλι, τα αμύγδαλα, την ινδική καρύδα και το μπέικιν πάουντερ, ενώ συνεχίζετε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα.
- Χτυπάτε στο άλλο μπολ τα ασπράδια αυγών με λίγο αλάτι, σε σφιχτή μαρέγκα. Την ενσωματώνετε και αυτή με πολύ απαλές κινήσεις στο προηγούμενο μείγμα.
- Ρίχνετε το μείγμα σε βουτυρωμένα ταψί και το απλώνετε καλά να πάει παντού. Το ψήνετε στους 180°C 45′-5Ο’, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει.
- Ετοιμάζετε και το σιρόπι, βράζοντας σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά για 5-7 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να δέσουν. Περιχύνετε το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι, ρίχνοντάς το κουταλιά κουταλιά. Αφήνετε το γλυκό να απορροφήσει καλά όλο το σιρόπι, πριν κόψετε σε κομμάτια.
Συμβουλή
Αν θέλετε διακοσμείτε την επιφάνεια του γλυκού με ολόκληρα αμύγδαλα, υπολογίζοντας να πέσει από ένα στο κέντρο κάθε κομματιού.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Νηστίσιμα αμυγδαλωτά με μανταρίνι, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Σοκολατάκια με γέμιση μανταρίνι κι αμύγδαλο της Ελευθερίας, από την Ιωάννα Σταμούλου και το Sweetly!
Νηστίσιμες Μπουκίτσες αμυγδάλου με μανταρίνι απο την Αργυρώ!!
Αμυγδαλωτό, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Κρέμα αμυγδάλου, από την Κωνσταντίνα Βουλγαρίδου και το dairy-free!
Πάστα αμυγδάλου με κρέμα βανίλιας(Video), από τους Χάρη και Μιχάλη Καρελάνη και το Redmoon-foodaholi...
Αφήστε μια απάντηση