Ραβανί λεμονιού με μαρέγκα, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!







Κλασσικό κι αγαπημένο με το αξεπέραστο άρωμα του λεμονιού!
ΥΛΙΚΑ
2 φλυτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1,1/2 φλυτζάνι αλεύρι κόκκινη φαρίνα
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι βούτυρο η μαργαρίνη
5 αυγά
4 βανιλέτες
ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι
2 κουταλάκια μπαίκιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεχωρίστε τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ανακατέψτε το αλεύρι με το σιμιγδάλι,την σόδα, τις βανιλέτες,το ξύσμα και το μπαίκιν.
Χτυπήστε το βούτυρο να ασπρίσει καλά.
Προσθέστε την ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα.
Χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
Προσθέστε στο μείγμα του βουτύρου τα αυγά.
Ρίξτε λίγο από το μείγμα αλεύρου και λίγη μαρέγκα εναλλάξ.
Ανακατέψτε απαλά να ομογενοποιηθεί και να μην χάσετε τον < αέρα > της μαρέγκας.
Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα μέτριο ταψί..
Φροντίστε το μείγμα να έχει παντού το ίδιο πάχος.
Ψήστε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου, όχι παραπάνω.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
3 φλυτζάνια νερό
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 φλούδα από ένα λεμόνι
Βράζετε όλα τα υλικά επί 5 λεπτά.
Βγάλτε το από τον φούρνο
και αφού μισοκρυώσει ρίξτε το σιρόπι παντού
λίγο λίγο και όχι πολύ απότομα γιατί μπορεί να σας λιώσει.
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης-Ρένα Κώστογλου) https://koykoycook.gr/?p=2511











Αφήστε μια απάντηση