Οδηγίες

0 από 11 βήματα ολοκληρώθηκαν

  1. Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
  2. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τον χυμό πορτοκαλιού και τις βανίλιες.
  3. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
  4. Ενσωματώνουμε το λάδι και το γιαούρτι.
  5. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε.
  6. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τις βανίλιες και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
  7. Αρωματίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού.
  8. Απλώνουμε την ζύμη σε βουτυρωμένο ταψί 40×27 εκατοστά και σκεπάζουμε με μεμβράνη.
  9. Αφήνουμε για 30 λεπτά εκτός ψυγείου και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
  10. Σιροπιάζουμε όσο το γλυκό μας είναι καυτό με κρύο σιρόπι.
  11. Σερβίρουμε μετά από 8 ώρες.