Κρέμα καραμελέ με καρύδα, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

 

ΜΕΡΙΔΕΣ: 6-8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ: 3Ω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 1Ω 20Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2/5

 

 

Κρέμα καραμελέ με καρύδα

 

#tsoulotip: 1. Τυλίγουμε προσεκτικά με μεμβράνη και αλουμινόχαρτο τη φόρμα, ώστε να μη χυθεί η καραμέλα. 2. Προσέχουμε το νερό που θα ρίξουμε μέσα στο ταψί να είναι βραστό, ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα το γλυκό.

ΥΛΙΚΑ

400 ml ζαχαρούχο γάλα

400 ml γάλα καρύδας, συμπυκνωμένο

370 ml γάλα καρύδας, άγλυκο

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

60 ml νερό

200 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

25 γρ. flakes καρύδας

3 αυγά, large

1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

¼ κ.γ. αλάτι

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες 560  28%
ΒΑΖΑΛίπος  31.6g   45%
ΒΑΖΑKορεσμένα  25.6g  128%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες   9.5g   19%
ΒΑΖΑYδατάνθ.   66.2g   25%
ΒΑΖΑΣάκχαρα   63.7g  71%
ΒΑΖΑΑλάτι  0.1g  1.67%
ΒΑΖΑΙνες  2.4g  10%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βράσουν για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο, μέχρι να δημιουργηθεί μία λεία καραμέλα.
2Κατόπιν, αδειάζουμε την καραμέλα σε μία στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 24 εκ. και την αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Μόλις κρυώσει, τυλίγουμε ολόκληρη τη φόρμα με μεμβράνη. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με ένα φύλλο αλουμινόχαρτου.
3Στη συνέχεια, σε ένα μπολ προσθέτουμε το συμπυκνωμένο γάλα καρύδας, το ζαχαρούχο γάλα, το άγλυκο γάλα καρύδας, τα αυγά, τη βανίλια, το αλάτι και τα χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μία λεία κρέμα.
4Όταν είναι έτοιμη, αδειάζουμε την κρέμα στη φόρμα πάνω από την καραμέλα.
5Έπειτα, μεταφέρουμε τη φόρμα μέσα σε ένα μεγάλο βαθύ ταψί φούρνου, το οποίο γεμίζουμε μέχρι τη μέση της φόρμας με βραστό νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165°C στον αέρα για περίπου 1 ώρα.
6Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο, βγάζουμε τη φόρμα και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει για 10-15 λεπτά.
7Ύστερα, μεταφέρουμε το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνουμε για 3 ώρες, ώστε να σφίξει.
8Παράλληλα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε τα flakes καρύδας και τα καβουρίζουμε για 1-2 λεπτά και μόλις είναι έτοιμα, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.
9Όταν κρυώσει, αφαιρούμε το γλυκό από το ψυγείο, το αναποδογυρίζουμε προσεκτικά σε ένα μεγάλο πιάτο και σερβίρουμε με τα καβουρδισμένα flakes καρύδας.

#tsoulotip: 1. Τυλίγουμε προσεκτικά με μεμβράνη και αλουμινόχαρτο τη φόρμα, ώστε να μη χυθεί η καραμέλα. 2. Προσέχουμε το νερό που θα ρίξουμε μέσα στο ταψί να είναι βραστό, ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα το γλυκό.

https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/krema-karamele-me-karyda
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *