Vegan γαλατόπιτα, από την Λένια και τις Veggie Sisters!
…. Αυτό που με ενθουσίασε τις τελευταίες μέρες ήταν αυτή η vegan γαλατόπιτα που έφτιαξα τις προάλλες! Είχα καημό να την βιγκανοποιήσω, είναι και γλυκό παραδοσιακό και επίκαιρο, οπότε ήταν μεγάλη η πρόκληση! Με μεγάλη χαρά λοιπόν σας την παρουσιάζω! Το πείραμα πέτυχε, τα αυγά αντικαταστάθηκαν από το μαγικό υλικό που ακούει στο όνομα “πουρές μήλου” (είτε τον φτιάχνετε, είτε τον αγοράζετε από μεγάλα σούπερ μάρκετ). Το γλυκάκι αυτό είναι πανεύκολο, πολύ οικονομικό, ελαφρύ και πολύ νόστιμο. Χρησιμοποίησα ξύσμα λεμονιού, αλλά την επόμενη φορά θα βάλω πορτοκαλιού. Περιμένω τις εντυπώσεις σας! Φιλιά πολλά από το νησί! Μουάτς!
Υλικά για πυρέξ 20*30 :
1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
175 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
190 γρ. ζάχαρη
160 γρ. πουρές μήλου
ξύσμα ενός λεμονιού ή πορτοκαλιού
1 βανίλια
λίγο βούτυρο για το πυρέξ
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα, την ζάχαρη, την βανίλια, το ξύσμα και το σιμιγδάλι.
Σε μέτρια φωτιά ανακατεύω με σύρμα διαρκώς. Μετά από 10 λεπτά προσθέτω και τον πουρέ μήλου.
Όταν αρχίσει να βράζει, προσέχω πότε θα σφίξει για να αποσύρω την κατσαρόλα από την φωτιά.
Αδειάζω την πηχτή κρέμα σε βουτυρωμένο πυρέξ και ψήνω στους 180C σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις για 55 λεπτά.
Βγάζω το πυρέξ από τον φούρνο, όταν θα έχει πάρει χρώμα και περιμένω υπομονετικά να κρυώσει η γαλατόπιτα, να την πασπαλίσω με άχνη και κανέλα και ορμάω χωρίς αιδώ!
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Καλή σας απόλαυση!
https://theveggiesisters.gr/vegan-galatopita/
Αφήστε μια απάντηση