Ανοιχτό γαλακτομπούρεκο, από τον Στέλιο Παρλιάρο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα ανοιχτό γαλακτομπούρεκο, πιο ντελικάτο από το κλασικό, με τη γεύση της φουρνιστής κρέμας σε πρώτο ρόλο!

ΜΕΡΙΔΕΣ: 10 – 12

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό φρέσκο γάλα, πλήρες
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 6 κρόκοι αβγών
  • 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κρέμα

Ρίχνουμε το γάλα και το ξύσμα σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τη ζάχαρη με το σιμιγδάλι, τα αβγά και τους κρόκους. Πριν πάρει βράση το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αβγών, ανακατεύουμε καλά με το σύρμα και αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει και κοχλάσει η κρέμα, την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της, για να μην πιάσει κρούστα, και αφήνουμε στην άκρη.

Για τα φύλλα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. και βάζουμε σταυρωτά ένα ένα τα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα γενναιόδωρα. Οι άκρες τους πρέπει να εξέχουν από το ταψί. Αδειάζουμε από πάνω την κρέμα και μαζεύουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα, σουρώνοντάς τες γύρω γύρω στο ταψί και δημιουργώντας έτσι ένα στεφάνι. Βουτυρώνουμε καλά το στεφάνι και ψήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε το γαλακτομπούρεκο να κρυώσει εντελώς, πριν ετοιμάσουμε το σιρόπι.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Για το σιρόπι

Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη για 2 λεπτά (από τη στιγμή που ξεκινήσει ο βρασμός) και περιχύνουμε το κρύο γαλακτομπούρεκο με το καυτό σιρόπι. Αφήνουμε να απορροφηθεί το σιρόπι και σερβίρουμε.

https://www.steliosparliaros.gr/suntages/paradosiaka/siropiasta/anoihto-galaktompoureko/
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *