Γλύκισμα με ανθότυρο και σταφίδες, από το icookgreek.com!







Υλικά συνταγής
- 500 γρ. ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας εσάνς βανίλιας
- 3 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 120 γρ. ζάχαρη
- 170 γρ. σταφίδες ξανθές
- ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
- λίγο βούτυρο
Εκτέλεση συνταγής
- Χτυπάτε στο μίξερ το ανθότυρο με το χυμό λεμονιού, την εσάνς βανίλιας και τη ζάχαρη. Ενώ συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και την κανέλα. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτετε τις σταφίδες. Ανακατεύετε καλά.
- Βουτυρώνετε ένα ταψάκι 23 εκ. και ρίχνετε μέσα το μείγμα του γλυκού. Ψήνετε για 1 ώρα στους 180° C. Αφήνετε το γλυκό για 10’ και το ξεφορμάρετε. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και το σερβίρετε κομμένο σε τριγωνικά κομμάτια.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σταφιδόψωμα τσουρεκένια πανεύκολα, από την Ιωάννα Σταμούλου και το Sweetly!
Παραδοσιακή, γλυκιά πίτα με ανθότυρο και μέλι από την Σίφνο και την Αλλατίνη-Χειρονομία Αγάπης!
Μαρμελάδα σταφύλι, από την Luise και το radicio.com!
Σταφιδοπαξιμαδάκια, από την Σιμόνη Καφίρη και το olivemagazine.gr!
Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο, από την Αργυρώ μας!
Κέικ με μήλα και σταφύλια, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Αφήστε μια απάντηση