Γρήγορη γαλατόπιτα με 5 υλικά, από το icookgreek.com!
Υλικά συνταγής
6 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκο γάλα
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
4 αυγά
ο χυμός ενός πορτοκαλιού
Εκτέλεση συνταγής
Χτυπάμε σε μεγάλο, άνετο μπολ ή κούπα τα αυγά με το γάλα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας ένα ένα όλα τα υλικά και χτυπώντας συνεχώς με το μίξερ χεριού μέχρι να ομοιογενοποιηθούν πλήρως.
Αδειάζουμε το ρευστό μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί με ψηλά τοιχώματα (αν είναι στρογγυλό το σκεύος με διάμετρο 30 εκ.). Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180-200° C για 40-45′ ή μέχρι η πίτα μας να ροδίσει όμορφα στην επιφάνεια. Σερβίρουμε μόλις κρυώσει κάπως σκέτη ή πασπαλισμένη με άχνη και κανέλα.
https://tinyurl.com/y7tr6ca6
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Η γαλατόπιτα με κορν φλάουρ του Άκη Πετρετζίκη, από το icookgreek.com!
Γαλακτομπούρεκο με σοκολάτα, από τον Γιώργο Τσούλη!
Ανοιχτό γαλακτομπούρεκο, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Γαλατόπιτα, από τον Στέλιο Παρλιάρο και το olivemagazine.gr!
Μπακλαβογαλατόπιτα από την Ντίνα Νικολάου !
Γλύκισμα με ανθότυρο και σταφίδες, από το icookgreek.com!
Αφήστε μια απάντηση