Σταφιδόψωμο μόνο με μέλι, από την Εύα Κατραμίδου και το evicita!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σταφιδόψωμο μόνο με μέλι! Σταθερή αξία για σχολικό σνακ και όχι μόνο! Γι’ αυτό και εγώ σας έκανα σταφιδόψωμα με μέλι που σίγουρα θα λατρέψετε!!!

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ;;;

Σταφιδόψωμα έχω φάει πολλά και διαφορετικά.  Αυτό που προτιμώ περισσότερο είναι αυτό που ΔΕΝ είναι σκέτο ψωμί! Αν θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω μια λέξη θα έλεγα  το σταφιδόψωμο που ‘τσουρεκίζει’! Καλά κατάλαβες με τα αρώματα του, την ελαφριά γλυκια γεύση του και την αφράτη υφή του. Όλα μαζί νομίζω ότι το κάνουν μοναδικό! Αυτή τη συνταγή θα σου δείξω και είμαι σίγουρη ότι θα εκπλαγείς όταν τα δοκιμάσεις!Στα περισσότερα σχολικά σνακ (ή μήπως όλα;;;) έχω αντικαταστήσει τη ζάχαρη με μέλι. Όπως ακριβώς και με τις γαλακτοφέτες με μέλι που τόσο αγαπήσατε (και δεν το περίμενα!).Για εσάς δουλεύω (χεχεχε), γι’αυτό εμπιστευτείτε με και φτιάξτε αυτά τα σταφιδόψωμα!

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

ΥΛΙΚΑ: για 7 σταφιδόψωμα (150 γρ.)
ΧΥΛΟΣ ΜΑΓΙΑΣ

  • 100 γρ νερό χλιαρό
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΖΥΜΗ

  • 240 γρ. γάλα
  • 100γρ. μέλι
  • 15 γρ. ελαιόλαδο
  • 530 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 70 γρ. σταφίδες
  • λίγο λιωμένο βούτυρο για άλειμμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Σε ένα μπολ βάζουμε τα 3 πρώτα υλικά (χυλός μαγιάς). Ανακατεύουμε και αφήνουμε το χυλό της μαγιάς στην άκρη να φουσκώσει για 10 λεπτά.Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις σταφίδες και το βούτυρο. Όταν φουσκώσει ο χυλός τον προσθέτουμε στο μείγμα. Ζυμώνουμε με το γάντζο του μίξερ για περίπου 5 λεπτά, προσθέτουμε τις σταφίδες και ζυμώνουμε λίγο ακόμα, μέχρι να ενσωματωθούν. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για μία ώρα.Κατόπιν, χωρίζουμε σε κομμάτια των 150 γρ. περίπου, σχηματίζουμε μπαλίτσες και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.  Αφήνουμε να φουσκώσουν 20 λεπτά. Στον πάτο του φούρνου τοποθετούμε ένα μπολάκι με βραστό νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου, στις αντιστάσεις για 30 λεπτά περίπου. Όταν βγουν από το φούρνο τα αλείφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο.Όταν κρυώσουν τα αποθηκεύουμε σε ένα τάπερ που κλείνει αεροστεγώς. Εναλλακτικά, μπορούμε να τα βάλουμε στην κατάψυξη και να τα βγάλουμε μία ώρα πριν τα φάμε.
https://www.evicita.gr/stafidopswmo-me-meli/?fb

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *