Σταφιδόπιτα νηστίσιμη, από το “Όλα νηστίσιμα”!

Εύκολη και γρήγορη συνταγή χωρίς μίξερ!
Υλικά
μερίδες: 10

1 κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 συσκευασία (500 γρ.) κόκκινη φαρίνα
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 & 1/2 κούπα Σταφίδες και τριμμένα καρύδια
φυτική μαργαρίνη & επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
Κανέλα
Σουσάμι για πασπάλισμα
Οδηγίες
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το νερό, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Στο χυμό πορτοκάλι προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τις σταφίδες με τα θρυμματισμένα καρύδια και τα προσθέτουμε και αυτά.
  • Τέλος προσθέτουμε τη φαρίνα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Αλευρωβουτυρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 28 cm. και αδειάζουμε το μείγμα.
  • Πασπαλίζουμε με τη κανέλα και το σησάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *