Σταφιδόπιτα της Χρύσας Παραδείση, από το icookgreek.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
  • Δυσκολία: εύκολο

Υλικά συνταγής

  • 4 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού κανέλα
  • λίγη πιπερόριζα
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ξανθή σταφίδα
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αφήνετε το βούτυρο κοντά σε φωτιά να μαλακώσει και το χτυπάτε με το κουτάλι ή το μίξερ. Ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη, ένα ένα τα αυγά, ενώ συνεχίζετε το χτύπημα. Προσθέτετε ελάχιστη κανέλα και πιπερόριζα, τη σταφίδα, το ξύσμα πορτοκαλιού και αλληλοδιαδοχικώς τη φαρίνα με το γάλα.
  2. Ανακατεύετε το μείγμα και το βάζετε σε ταψί Νο32 βουτυρωμένο. Ψήνετε τη σταφιδόπιτα σε μέτριο φούρνο επί 1 περίπου ώρα.

Συμβουλή

Στην αρχική συνταγή προτείνετε να διακοσμηθεί η επιφάνεια με μερικά αμύγδαλα ασπρισμένα και να πασπαλιστεί η πίτα, αφού ψηθεί, με ζάχαρη άχνη. Σουσάμι και μαυροσούσαμο είναι μια άλλη εκδοχή διακόσμησης που ταιριάζει επίσης πολύ στη σταφιδόπιτα.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *