Σε ποιον δεν αρέσουν τα μάφιν, αυτά τα μικρά ζουμερά κέικ. Εμένα είναι τα αγαπημένα μου με μια κούπα ζεστό καφέ, νομίζω είναι ότι καλύτερο. Πάμε να φτιάξουμε μαζί Νηστίσιμα Μάφιν με σταφίδες και να τα απολαύσουμε με μια κούπα ζεστό καφέ.
Νηστίσιμα Μάφιν με σταφίδες
Σας έχω συνταγή εύκολη, χωρίς μίξερ, του πεντάλεπτου, από αυτές που αγαπάμε όλοι !
Εργαλεία
- Θήκες Μάφιν
- Μπολ
- Scoop Παγωτού
- Σπάτουλα
Συστατικά
- 3 κούπες Αλεύρι Κούλα
- 1 κούπα Σταφίδες Μαύρες
- 1 κούπα Χυμό Πορτοκάλι
- ¾ κούπα Ζάχαρη
- ½ κούπα Ελαιόλαδο
- ½ κούπα Ηλιέλαιο
- 1 τεμ Πορτοκάλι το ξύσμα
- 2 κ.σ. Κονιάκ
- 1 κ.γ. Baking Powder
- ¼ κ.γ. Κανέλα
- ½ κ.γ. Σόδα Φαγητού
Οδηγίες
- Βάζουμε τις σταφίδες σε ένα μπολ με ζεστό νερό.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη και το κονιάκ.
- Διαλύουμε την σόδα στο χυμό πορτοκαλιού, τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε σε ένα μπολ αλεύρι και μπέικιν και ανακατεύουμε.
- Στραγγίζουμε τις σταφίδες και τις ρίχνουμε στο αλεύρι.
- Ανακατεύουμε καλά έτσι οι σταφίδες θα πάνε παντού, ρίχνουμε τα υγρά στο αλεύρι και απλά ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε με ένα σκουπ (κουτάλι παγωτού) το μείγμα, σε θήκες μάφιν.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, περίπου 25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας.
Έξυπνα Μυστικά
Δεν ανακατεύετε πολύ το μείγμα γιατί τα μάφιν δεν θα γίνουν αφράτα, απλά ανακατεύουμε τα υλικά.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Μπορείτε αντί για σταφίδες να βάλετε σοκολάτα ή ινδοκάρυδο ή ξηρούς καρπούς.
Να βάλετε ένα μιξ από σταφίδες, σοκολάτα και ξηρούς καρπούς.
Καλή Επιτυχία !!
Αφήστε μια απάντηση