“Τα Μελομακάρονα της Ελπίδας “, από την αγαπημένη Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το elpidaslittlecorner.blogspot.gr!
Ξέρω ξέρω θα μου πείτε Μελομακάρονα φτιάξαμε,και είναι όλα τέλεια.
Θέλω όμως κάθε χρόνο να σας δίνω άλλη μια τέλεια συνταγή,καινούργια.
Έτσι φέτος κάθισα και έφτιαξα,τα δικά μου Μελομακάρονα της Ελπίδας.
Να έχουν όλα όσα θέλω εγώ,και ακριβώς όπως μου αρέσει η γεύση τους.
Τα μισά τα γέμισα με καρύδι-κανέλα ζάχαρη,και τα άλλα μισά με σοκολάτα.
Πρέπει να μοιραστώ την συνταγή μου μαζί σας,έγιναν τέλεια όπως θα δείτε.
Πάμε αμέσως στην κουζίνα μου να τα φτιάξουμε μαζί,και αύριο κιόλας φτιάξτε τα.
Υλικά για τα μελομακάρονα
1 1/2 κούπα ελαιόλαδο με ηλιέλαιο μισό μισό-1/2 κούπα βούτυρο σ.θ.δ
1 κ.γ σόδα-1/2 κούπα ζάχαρη-2 κ.γ υγρή βανίλια-2 κ.σ μπέικιν πάουντερ
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού-1/2 κ.γ γαρύφαλλο-πρέζα αλάτι-2 κ.γ κανέλα
5 κ.σ κονιάκ-ξύσμα πορτοκάλι και λεμόνι-6 1/4 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
Υλικά για την γέμιση
καρύδια-κανέλα-ζάχαρη-ξύσμα πορτοκαλιού-σοκολάτα κουβερτούρα.
Υλικά για το σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη-1 κούπα νερό-1 κούπα μέλι-5-6 γαρύφαλλα
1 ξύλο κανέλας-1/2 πορτοκάλι-1/2 λεμόνι
Οδηγίες
Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο-ηλιέλαιο το βούτυρο μαλακό-ζάχαρη,
το γαρύφαλλο-κανέλα-ξύσμα-βανίλια-κονιάκ,ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
Σε άλλο μπολ βάζουμε τον χυμό,και διαλύουμε πολύ καλά την σόδα.
Βάζουμε σε άλλο μπολ το αλεύρι-αλάτι-μπέικιν,και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε τα υγρά στο αλεύρι και ανακατεύουμε,απλά να ενωθούν τα υλικά.
ΠΡΟΣΟΧΗ δεν ζυμώνουμε,απλά ανακατεύουμε απαλά,αλλιώς θα βγάλει το λάδι.
Ζυγίζουμε την ζύμη εγώ τα έφτιαξα,20 γρ το ένα και βγήκαν 70 κομμάτια.
Γέμισα τα μισά με κουβερτούρα,και τα άλλα με καρύδι-ζάχαρη-κανέλα.
Αν θέλετε κάνετε κάποιο σχέδιο επάνω στα μελομακάρονα,εγώ έκανα με κουτάλα.
Τα βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα,και ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Προθερμασμένο φούρνο 15-20 λεπτά περίπου,πάντα ανάλογα την κουζίνα σας.
Αφήνετε να κρυώσουν τελείως τα Μελομακάρονα,για να τα σιροπιάσετε.
Αν θέλετε τα σιροπιάζετε άλλη μέρα,η τα αφήνετε έτσι σαν μπισκότα.
Για το σιρόπι βράζετε όλα τα υλικά εκτός από το μέλι για 10 λεπτά.
Τέλος προσθέστε το μέλι,και χαμηλώστε στο 1 την φωτιά απλά να είναι ζεστό.
Βάζετε τώρα τα Μελομακάρονα λίγα λίγα,και τα γυρνάτε 2-3 φορές στο σιρόπι.
Ανάλογα πόσο σιροπιασμένα τα θέλετε,τόσο θα τα αφήσετε στο σιρόπι.
Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένα καρύδια,και έξτρα μέλι αν θέλετε.
Και αν φτιάξετε γεμιστά με σοκολάτα,περιχύνετε με λιωμένη σοκολάτα+καρύδια.
” Καλή επιτυχία και καλές γιορτές,elpidas little corner ”
Αφήστε μια απάντηση