Cupcakes μελομακάρονο με γλάσο κρέμα τυρί, από τη Δήμητρα και τον Λευτέρη του foodstates.gr!
Υλικά για 12 cupcakes:
- 110 γρ. βούτυρο ( Σε θερμοκρασία δωματίου )
- 110 γρ. ζάχαρη
- 110 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 αυγά
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
- 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- 1 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- τρούφα (καλύτερα πράσινη και κόκκινη για να είναι πιο “χριστουγεννιάτικα”)
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ τοποθετούμε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και ταυτόχρονα συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ.
2. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, την κανέλα, το αλάτι και το γαρύφαλλο και τα προσθέτουμε στο μείγμα του βουτύρου ανακατεύοντας παράλληλα σε χαμηλή ταχύτητα.
3. Παίρνουμε ένα ταψάκι για κεκάκια, τοποθετούμε 12 θήκες για cupcakes και μοιράζουμε το μείγμα γεμίζοντας τα 3/4 κάθε θήκης. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
4. Αφού τα βγάλουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν. Γεμίζουμε μία σακούλα κορνέ με το γλάσο κρέμα τυρί και γαρνίρουμε τα cupcakes, τέλος πασπαλίζουμε με τρούφα.
Καλή επιτυχία!
http://www.foodstates.gr/2013/12/cupcakes.html
Αφήστε μια απάντηση