Μελομακάρονα με γέμιση σοκολάτα, από τον Γιώργο Τσούλη!
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15Λ ΕΚΤΕΛΕΣΗ 30Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
240 ml ελαιόλαδο
240 ml ηλιέλαιο
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
120 ml κονιάκ
120 ml χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κιλό αλεύρι μαλακό
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κυβάκια
150 γρ. αλεύρι μαλακό για τη σοκολάτα
Τριμμένα καρύδια για το σερβίρισμα
Για το σιρόπι:
700 ml νερό
800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ. μέλι
2 ξυλάκια κανέλλας
Φλούδες από 1 λεμόνι
2 κ.σ. κάρδαμο
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ
ανά μερίδα/ τεμάχιο
Θερμίδες 439 22%
Λίπος 18,3g 26%
Kορεσμένα 5g 25%
Πρωτεΐνες 4,2g 8%
Yδατάνθ. 65,2g 25%
Σάκχαρα 40,7g 44%
Αλάτι 0g 0.00%
Ινες 1,3g 4%
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Για το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το μέλι.
2Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μόλις βράσει και διαλυθεί η ζάχαρη αποσύρουμε την κατσαρόλα, ρίχνουμε το μέλι, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
3Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υγρά υλικά της συνταγής
4Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε κοσκινισμένα όλα τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
5Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα με τα υγρά στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. ΠΡΟΣΟΧΗ να μην ανακατέψουμε πάρα πολύ, και βγάλει το μείγμα τα λάδια.
6Πλάθουμε σε μπαλάκια βάρους 30γρ. το καθένα και προσθέτουμε στο κέντρο τους 1 κυβάκι σοκολάτας, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του με τη ζύμη , το οποίο το έχουμε περάσει πρώτα από το αλεύρι. Τα τοποθετούμε πάνω σε ένα ταψί του φούρνου που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
7Κάνουμε πιρουνιές στην πάνω πλευρά της κάθε ζύμης για να δώσουμε σχήμα.
8Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25’-30’
9Μόλις ετοιμαστούν ρίχνουμε τα καυτά μελομακάρονα μέσα στο κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε μέσα για 10’’
10Με μία τρυπητή κουτάλα μαζεύουμε τα μελομακάρονα μέσα από το σιρόπι και τα τοποθετούμε σε ένα σκεύος
11Πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια και αφήνουμε να κρυώσουν καλά προτού τα σερβίρουμε.
#tsoulotip: Αν θέλουμε να κάνουμε τραγανά μελομακάρονα πρέπει, μόλις βγούν τα μελομακάρονα από το φούρνο να τα αφήσουμε να κρυώσουν τελέιως και να τα σιροπιάσουμε μέσα σε κρύο σιρόπι.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/melomakarona-me-gemisi-sokolata
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
"Τα μελομακάρονα της κυρίας Τούλας", ΧΩΡΙΣ σιμιγδάλι, από το icookgreek.com!
Smoothie μελομακάρονο, από την Madame Ginger!
8 μυστικά για τέλεια μελομακάρονα, από την Μάρω Σενετάκη και το olivemagazine.gr!
Υγιεινά μελομακάρονα με αλεύρι ολικής άλεσης "Παραδοσιακός Πετρόμυλος", από το petromylos.com!
Μελομακάρονα με επικάλυψη ΙΟΝ Patisserie Cover Cream, από τον Βαλάντη Γραβάνη και το ionsweets.gr!
Μελομακάρονα υπέροχα, από την Μπέττυ μας και το "Taste of life by Betty"!
Αφήστε μια απάντηση