Μυστικά για πετυχημένα μελομακάρονα, από την αγαπημένη Ελευθερία Μπουτζά και το “Μαγειρεύοντας με την L”!
1) Καθόλου ζύμωμα! Ανακάτεμα με το κουτάλι ώσπου να ενωθούν τα υγρά με το αλεύρι!
2)Το φύλλο ζύμης 1 εκ. Κόβουμε με κουπ-πατ.
3)Ψήσιμο ώσπου να πάρουν βαθύ κάστανο χρώμα.
4)Το σιρόπι, αφού μαζευτεί προς τα άκρα ο αφρός, μόνο 5 λεπτά βράσιμο.
5) Το σιρόπι βραστό το ρίχνουμε μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο.
6) 2 ωρες μετα, οταν σχεδον εχουν πιει ολο το σιροπι τα γυριζουμε τα πανω κατω, και τα αφηνουμε ετσι ως την επομενη μερα.
7) Τα καρυδια οχι σκονη. Ελαφρά χοντροκομμενα. Παίρνουμε τα μελομακάρονα ενα ενα τα γυρίζουμε, κι όπως είναι μελωμένη η επιφάνεια τα πασπαλίζουμε με μια κουταλιά καρύδια.
8) Το πιο σημαντικό! Σωστό μέτρημα των υλικών!
με κουπα μεζουρα.
Καλή επιτυχία <3
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Πάστα φλώρα Χριστουγεννιάτικη, από την Luise και το Radicio!
Χριστουγεννιάτικα donuts, από τον Γιώργο Τσούλη!
Μελομακάρονα με ζάχαρη καρύδας και μέλι, από την αγαπημένη Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το elpidaslittlec...
Γεμιστά μελομακάρονα, από την αγαπημένη Ελευθερία Μπούτζα και το "Μαγειρεύοντας με την "L" !!
Μελομακάρονα με καστανή ζάχαρη, από το nutrischool.gr!
"Αλισίβα ή σταχτόνερο: Τι είναι, πώς φτιάχνεται, με τι αντικαθίσταται", από το icookgreek.com!
Αφήστε μια απάντηση