Μυστικά για πετυχημένα μελομακάρονα, από την αγαπημένη Ελευθερία Μπουτζά και το “Μαγειρεύοντας με την L”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

1) Καθόλου ζύμωμα! Ανακάτεμα με το κουτάλι ώσπου να ενωθούν τα υγρά με το αλεύρι!

2)Το φύλλο ζύμης 1 εκ. Κόβουμε με κουπ-πατ.

3)Ψήσιμο ώσπου να πάρουν βαθύ κάστανο χρώμα.


4)Το σιρόπι, αφού μαζευτεί προς τα άκρα ο αφρός, μόνο 5 λεπτά βράσιμο.


5) Το σιρόπι βραστό το ρίχνουμε μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο.


6) 2 ωρες μετα, οταν σχεδον εχουν πιει ολο το σιροπι τα γυριζουμε τα πανω κατω, και τα αφηνουμε ετσι ως την επομενη μερα.


7) Τα καρυδια οχι σκονη. Ελαφρά χοντροκομμενα. Παίρνουμε τα μελομακάρονα ενα ενα τα 
γυρίζουμε, κι όπως είναι μελωμένη η επιφάνεια τα πασπαλίζουμε με μια κουταλιά καρύδια.

8) Το πιο σημαντικό! Σωστό μέτρημα των υλικών!
με κουπα μεζουρα.

Καλή επιτυχία <3

 

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *