Μελομακάρονα με σοκολάτα, από την Διατροφική Αγωγή – Τσιούδας Αθανάσιος!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

????Για τη ζύμη:
240 ml ελαιόλαδο
240 ml ηλιέλαιο
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
120 ml κονιάκ
120 ml χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κιλό αλεύρι μαλακό
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. μαγειρική σόδα


????Για το σιρόπι:
700 ml νερό
800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ. μέλι
2 ξυλάκια κανέλας
Φλούδες από 2 λεμόνια


????Για τη σοκολάτα:
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
400 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


1.Για το σιρόπι:Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το μέλι.Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μόλις βράσει και διαλυθεί η ζάχαρη αποσύρουμε την κατσαρόλα, ρίχνουμε το μέλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.


2.Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ αδειάζουμε το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, το κονιάκ, το χυμό πορτοκαλιού και τα ανακατεύουμε.Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη μαγειρική σόδα, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.Έπειτα, ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα με τα υγρά στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε με τα χέρια μας φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ να μην ανακατέψουμε πάρα πολύ και βγάλει το μείγμα τα λάδια.

Στη συνέχεια, πλάθουμε σε μπαλάκια βάρους 30-35 γρ. το καθένα και τα τοποθετούμε πάνω σε ένα ταψί του φούρνου που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.Κάνουμε πιρουνιές στην πάνω πλευρά της κάθε ζύμης για να δώσουμε σχήμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 25-30 λεπτά.

Μόλις ετοιμαστούν, ρίχνουμε τα καυτά μελομακάρονα μέσα στο κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε μέσα για 10 δευτερόλεπτα.Με μία τρυπητή κουτάλα μαζεύουμε τα μελομακάρονα μέσα από το σιρόπι, τα τοποθετούμε σε ένα σκεύος και τα αφήνουμε στην άκρη.


????Παράλληλα, τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Κατόπιν, ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος.Μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε μέσα τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνουμε στην άκρη για 1-2 λεπτά να κρυώσει.Τέλος, με ένα πιρούνι βουτάμε τα μελομακάρονα στο κατσαρολάκι με τη σοκολάτα τα τινάζουμε ώστε να φύγει η περίσσεια σοκολάτα, τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε εκεί, ώστε να σφίξει η σοκολάτα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: επιδόρπιο και φαγητό
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *