Vegan donuts, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ο σεφ Γιώργος Τσούλης μας έχει την τέλεια συνταγή για vegan donuts. Ένα γλυκό σνακ εύκολο και γρήγορο που θα λατρέψετε παιδιά και μεγάλοι. Ετοιμάστε το χωρίς δεύτερη σκέψη.

 

ΤΕΜΑΧΙΑ:  12-14
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 20Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ:  1/5

 

 

ΥΛΙΚΑ

120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. κανέλα

½ κ.γ. μαγειρική σόδα

1 πρέζα αλάτι

130 ml φυτικό γάλα, χλιαρό

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

100 γρ. ζάχαρη

50 γρ. λιωμένο φυτικό βούτυρο

1 κ.γ. ξύδι

 

Για το πασπάλισμα:

Κρυσταλλική ζάχαρη

Κανέλα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170°C, στον αέρα.
2.Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να δημιουργήσουμε μία λεία ζύμη.
3.Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και λαδώνουμε μια φόρμα για donuts. Πιέζοντας τη σακούλα ζαχαροπλαστικής, σχηματίζουμε κύκλους με τη ζύμη , αφήνοντας χώρο μεταξύ τους και στις εσοχές της φόρμας.
4.Ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν τα donuts. Μόλις είναι έτοιμα, ξεφορμάρουμε προσεκτικά.
5.Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, την κανέλα και σερβίρουμε.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες  884%
ΒΑΖΑΛίπος  3.2g  5%
ΒΑΖΑKορεσμένα  2g  10%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες   1.2g  2%
ΒΑΖΑYδατάνθ.   14.2g  5%
ΒΑΖΑΣάκχαρα   7.6g  8%
ΒΑΖΑΑλάτι   0.01g   0.17%
ΒΑΖΑΙνες   0.2g   1%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

#tsoulotip: Στη γέμιση μπορούμε να προσθέσουμε είτε 2-3 κ.τ.σ. δάκρυα σοκολάτας ή ψιλοκομμένη σοκολάτα.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *