“Λουκουμάδες της Αλέκας” (Nτόνατς).. είναι και νηστίσιμοι! από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το Koykoycook !

Υλικά (20 τεμ. περίπου)

4 ποτήρια νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 βανίλια

ξύσμα από ένα λεμόνι

1 κουταλάκι αλάτι

1 κουταλιά σούπας ζάχαρη

μισό ποτήρι καλαμποκέλαιο

2 φακελάκια μαγιά ξηρή

1 ποτήρι χλιαρό νερό και λίγο ακόμα

 

Εκτέλεση

Ρίξτε το αλεύρι,την βανίλια. το αλάτι, την ζάχαρη και το ξύσμα στον κάδο του μίξερ.

Προσθέστε το καλαμποκέλαιο.

Διαλύστε την μαγιά σας σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό. Προσθέστε το σιγά σιγά στο μείγμα του αλευριού.

Ζυμώστε (απαλά στην αρχή) με τον γάντζο. Προσθέστε λίγο ακόμα νερό.

Βάλτε την ζύμη να φουσκώσει σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για μια
περίπου ώρα.

Ανοίξτε φύλλο(περίπου 8-9 χιλιοστά σε πάχος) σε αλευρωμένο πάγκο με τον πλάστη σας .

<Κόψτε> τούς λουκουμάδες σας με κουπάτ.

Βάλτε τους σκεπασμένους να φουσκώσουν ξανά για 30 λεπτά περίπου.

Βάλτε λάδι να ζεσταθεί καλά.

Τηγανίστε τους γυρίζοντας με την τρυπητή κουτάλα και από τις 2 μεριές,μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.

Πασπαλίστε τους με άχνη ζάχαρη.

 

 

http://koykoycook.gr/?p=3195



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *