Πως κάνουμε τα νηστίσιμα κουρκουμπίνια του Ακη, από τις “Γλυκές Τρέλες”!







Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
σπορέλαιο για τηγάνισμα
Υλικά για το σιρόπι
2 κούπες νερό
1 κούπα γλυκόζη
φλούδα από ένα λεμόνι
1 στικ κανέλλας ή βανίλια
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν
Μόλις αρχίζει να βράζει αφήνουμε άλλο 1 λεπτό και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Αλοίφουμε ένα φύλλο κρούστας με σπορέλαιο και στην άκρη γύρω – γύρω με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι για να κολλήσει το ένα φύλλο με το άλλο.
Από πάνω βάζουμε άλλο ένα φύλλο και αλοίφουμε με σπορέλαιο εκτός από 5 εκατοστά, που αλοίφουμε με νερό και πασπαλίζουμε, και πάλι, με αλεύρι.
Τυλίγουμε κυλινδρικά το φύλλο και προσέχουμε εκεί που αλοίψαμε με το νερό και το αλεύρι να κολήσει καλά.
Συνεχίζουμε με όλα τα φύλλα και αφήνουμε στην άκρη.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Βγαίνουν συνολικά 6 ” μπαστουνάκια ”
Αφήνουμε 20 λεπτά να κάτσει το φύλλο και να κολήσει.
Κόβουμε σε μικρούς κυλίνδρους των 1.5 εκατοστών και τηγανίζουμε
Από το τηγάνι τα μεταφέρουμε σε αποροφητικό χαρτί και κατευθείαν όσο είναι ζεστά στο κρύο σιρόπι. Αφήνουμε 1 λεπτό στο σιρόπι και τα αποσύρουμε με μια τρυπητή κουτάλα.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα κουρκουμπίνια.
http://glykestreles.blogspot.gr/2014/08/blog-post_8.html#.U-ScbFLbtkY.facebook











Αφήστε μια απάντηση