Λουκουμάδες παραλίας στον φούρνο(VIDEO), από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αφράτοι Λουκουμάδες στον φούρνο καλύτεροι και από τηγανητοί!

Αυτή η συνταγή για donuts είναι η καλύτερη που υπάρχει στο διαδίκτυο! Μια δοκιμή θα σας πείσει!

ΜΕΡΙΔΕΣ
12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
20′
ΑΝΑΜΟΝΗ
3 ώρες
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
2/5
Συστατικά
  1. 500 γρ. αλεύρι “Κούλα” ή αλεύρι για τσουρέκια
  2. 100 γρ. ζάχαρη
  3. 1/2 κ.γ. αλάτι
  4. 1/2 κ.γ. ξίδι
  5. 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  6. 40 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  7. 125 γρ. νερό, κρύο
  8. 120 γρ. γάλα, κρύο
  9. 9 γρ. μαγιά στιγμής “Mac Magic”
  10. 2 αυγά, μεσαία
  11. λιωμένο βούτυρο
  12. ζάχαρη
  13. κανέλα

 

 

Δείτε το videο: 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε με τον γάντζο για περίπου 10′-15′, μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα.
  2. Λαδώνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη.
  3. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.
  4. Λαδώνουμε τα χέρια μας και τον πάγκο και χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 κομμάτια των 75 γρ. το κάθε ένα.
  5. Πλάθουμε 12 μπάλες και τις βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί σε δύο ταψιά.
  6. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστούν.
  7. Αφαιρούμε την πετσέτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160 για περίπου 15′-18′.
  8. Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο, αλείφουμε τους λουκουμάδες και από τις δύο πλευρές με λιωμένο βούτυρο και τους βουτάμε σε ένα πιάτο με ζάχαρη και λίγη κανέλα.

 

 

https://tinyurl.com/45yszvse

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *