Ισπανικά Churros, η .. ο λουκουμάς… αλλιώς , από την Αλλατίνη-Χειρονομία -Αγάπης!

Υλικά
Για τους λουκουμάδες:
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη (συν 1 ½ κουταλιά της σούπας)
1 ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 φλιτζάνι νερό 
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας λάδι (συν 2 λίτρα για το τηγάνισμα)
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη 

Για το σιρόπι σοκολάτας:
40 γρ. σοκολάτα υγείας, ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Για τους λουκουμάδες:
Σε ένα μπολ ρίξτε 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και την κανέλα, ανακατέψτε και αφήστε το στην άκρη. Σε ένα βαθύ πιάτο τοποθετήστε απορροφητικό χαρτί.
Σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίξτε το νερό, 1 ½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη, το αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας λάδι και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά. Αφήστε το μείγμα να πάρει μια βράση και στη συνέχεια αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Στη συνέχεια, προσθέτετε και το αλεύρι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα.
Πάρτε μια βαθιά κατσαρόλα και γεμίστε την με λάδι (τα 2 λίτρα) και αφήστε το λάδι να κάψει σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
Μεταφέρετε τη ζύμη σας σε ένα κορνέ. Το σχήμα των λουκουμάδων μας θέλουμε να είναι μακρόστενο και με κάθετες ραβδώσεις, οπότε στην άκρη του κορνέ σας πρέπει να τοποθετήσετε το ειδικό εξάρτημα.
Τοποθετείστε το κορνέ σας πάνω από την κατσαρόλα και πιέστε για να βγει η ζύμη σας και να πέσει μέσα στο λάδι, με την βοήθεια ενός ψαλιδιού θα κόβεται τον κάθε λουκουμά ώστε να πέφτει στο λάδι. Καλό θα είναι να μην γεμίσετε την κατσαρόλα σας αλλά να τηγανίζετε τρεις λουκουμάδες τη φορά. Αφήστε τους να μαγειρευτούν μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές και αφαιρέστε τους από την φωτιά, τοποθετώντας τους στο πιάτο με το απορροφητικό χαρτί. Αφήστε τους να στραγγίξουν για 2 λεπτά και στη συνέχεια, πασπαλίστε τους με το μείγμα κανέλας και ζάχαρης. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία μέχρι να σας τελειώσει η ζύμη. 

Για το σιρόπι σοκολάτας : 

Τοποθετήστε τη σοκολάτα σε ένα μικρό μπολ. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα (δεν θέλουμε να βράσει). Μόλις ζεσταθεί η κρέμα γάλακτος, χύστε την μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα, αφήστε το για 1 λεπτό και στη συνέχεια ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν και να λιώσει καλά η σοκολάτα.
Σερβίρετε τους λουκουμάδες σας με το σιρόπι σοκολάτας και θα τους ξετρελάνετε όλους!
Φωτογραφία: Ο λουκουμάς…αλλιώς!
Υλικά
Για τους λουκουμάδες:
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη (συν 1 ½ κουταλιά της σούπας)
1 ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 φλιτζάνι νερό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας λάδι (συν 2 λίτρα για το τηγάνισμα)
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
Για το σιρόπι σοκολάτας:
40 γρ. σοκολάτα υγείας, ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Για τους λουκουμάδες:
Σε ένα μπολ ρίξτε 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και την κανέλα, ανακατέψτε και αφήστε το στην άκρη. Σε ένα βαθύ πιάτο τοποθετήστε απορροφητικό χαρτί.
Σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίξτε το νερό, 1 ½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη, το αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας λάδι και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά. Αφήστε  το μείγμα να πάρει μια βράση και στη συνέχεια αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά.  Στη συνέχεια, προσθέτετε και το αλεύρι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα.
Πάρτε μια βαθιά κατσαρόλα και γεμίστε την με λάδι (τα 2 λίτρα) και αφήστε το λάδι να κάψει σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
Μεταφέρετε τη ζύμη σας σε ένα κορνέ. Το σχήμα των λουκουμάδων μας θέλουμε να είναι μακρόστενο και με κάθετες ραβδώσεις, οπότε στην άκρη του κορνέ σας πρέπει να τοποθετήσετε το ειδικό εξάρτημα.
Τοποθετείστε το κορνέ σας πάνω από την κατσαρόλα και πιέστε  για να βγει η ζύμη σας και να πέσει μέσα στο λάδι, με την βοήθεια ενός ψαλιδιού θα κόβεται τον κάθε λουκουμά ώστε να πέφτει στο λάδι. Καλό θα είναι να μην γεμίσετε την κατσαρόλα σας αλλά να τηγανίζετε τρεις λουκουμάδες τη φορά. Αφήστε τους να μαγειρευτούν μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές και αφαιρέστε τους από την φωτιά, τοποθετώντας τους στο πιάτο με το απορροφητικό χαρτί.  Αφήστε τους να στραγγίξουν για 2 λεπτά και στη συνέχεια, πασπαλίστε τους με το μείγμα κανέλας και ζάχαρης. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία  μέχρι να σας τελειώσει η ζύμη.
Για το σιρόπι σοκολάτας :
Τοποθετήστε τη σοκολάτα σε ένα μικρό μπολ. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα (δεν θέλουμε να βράσει). Μόλις ζεσταθεί η κρέμα γάλακτος, χύστε την μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα, αφήστε το για 1 λεπτό και στη συνέχεια ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν και να λιώσει καλά η σοκολάτα.
Σερβίρετε τους λουκουμάδες σας με το σιρόπι σοκολάτας και θα τους ξετρελάνετε όλους!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *