Χριστουγεννιάτικα donuts, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Χριστουγεννιάτικα donut🍩🫠
Αυτές τις μέρες ειναι η ευκαιρία μας να περάσουμε χρόνο με τους μικρούς μας φίλους, και τι ποιο ωραίο να μπούμε στην κουζίνα και να δημιουργήσουμε τα δικά μας αφράτα #donut, με ζάχαρη, ginger & κανέλα!
ΤΕΜΑΧΙΑ: 15
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 30λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1/5

Υλικά

 Για τα donuts

 

300 ml γάλα, πλήρες

9 γρ. ξηρή μαγιά
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 αυγά medium
100 γρ. λιωμένο βούτυρο
600 γρ.αλεύρι γ.ο.χ.
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο
1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη

¼ κ.γ. γαρύφαλλο

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Για το πασπάλισμα

200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
1 κ.γ. κανέλα τριμμένη
¼ γαρύφαλλο, τριμμένο
Τα σκεύη που θα χρειαστείς
Μετατροπέας Υλικών

Εκτέλεση

Για το πασπάλισμα

1
Σε ένα ορθογώνιο σκεύος ρίχνουμε τη ζάχαρη, το τζίντζερ, τη κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε το μείγμα στην άρκη.

Για τα donuts

2
Αδειάζουμε στο κάδο του μίξερ το γάλα, το τζίντζερ, τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη κανέλα, το γαρύφαλλο, τη μαγιά, τα αυγά, το βούτυρο και ζυμώνουμε με το γάντζο για 8 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ζυμάρι.
3
Αδειάζουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ που έχουμε λαδώσει ελαφρά και την αφήνουμε για 1 ώρα σκεπασμένη με μεμβράνη να φουσκώσει.
4
Τοποθετούμε το ζυμάρι σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε με τον πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα. Θέλουμε το ζυμάρι να έχει πάχος 1 εκ..
5
Χρησιμοποιώντας τσέρκι σε σχήμα ανθρωπάκι, κόβουμε τη ζύμη.
6
Αδειάζουμε ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
7
Τηγανίζουμε τα donuts μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
8
Μόλις ετοιμαστούν τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και μετά τα βουτάμε στο μείγμα της ζάχαρης με τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε καλά ώστε να κολλήσει η ζάχαρη και σερβίρουμε.
Giorgos Tsoulis Tip

#tsoulotip:

 Το λάδι δεν πρέπει να είναι σε δυνατή θερμοκρασία έτσι ώστε τα donuts να ψηθούν καλά μέσα.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/xristoyghenniatika-donuts
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *