Χριστουγεννιάτικα donuts, από τον Γιώργο Τσούλη!
Χριστουγεννιάτικα donut
Αυτές τις μέρες ειναι η ευκαιρία μας να περάσουμε χρόνο με τους μικρούς μας φίλους, και τι ποιο ωραίο να μπούμε στην κουζίνα και να δημιουργήσουμε τα δικά μας αφράτα #donut, με ζάχαρη, ginger & κανέλα!
ΤΕΜΑΧΙΑ: 15
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 30λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1/5
Υλικά
Για τα donuts
300 ml γάλα, πλήρες
9 γρ. ξηρή μαγιά
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 αυγά medium
100 γρ. λιωμένο βούτυρο
600 γρ.αλεύρι γ.ο.χ.
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο
1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
¼ κ.γ. γαρύφαλλο
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Για το πασπάλισμα
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
1 κ.γ. κανέλα τριμμένη
¼ γαρύφαλλο, τριμμένο
Τα σκεύη που θα χρειαστείς
Μετατροπέας Υλικών
Εκτέλεση
Για το πασπάλισμα
1
Σε ένα ορθογώνιο σκεύος ρίχνουμε τη ζάχαρη, το τζίντζερ, τη κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε το μείγμα στην άρκη.
Για τα donuts
2
Αδειάζουμε στο κάδο του μίξερ το γάλα, το τζίντζερ, τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη κανέλα, το γαρύφαλλο, τη μαγιά, τα αυγά, το βούτυρο και ζυμώνουμε με το γάντζο για 8 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ζυμάρι.
3
Αδειάζουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ που έχουμε λαδώσει ελαφρά και την αφήνουμε για 1 ώρα σκεπασμένη με μεμβράνη να φουσκώσει.
4
Τοποθετούμε το ζυμάρι σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε με τον πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα. Θέλουμε το ζυμάρι να έχει πάχος 1 εκ..
5
Χρησιμοποιώντας τσέρκι σε σχήμα ανθρωπάκι, κόβουμε τη ζύμη.
6
Αδειάζουμε ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
7
Τηγανίζουμε τα donuts μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
8
Μόλις ετοιμαστούν τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και μετά τα βουτάμε στο μείγμα της ζάχαρης με τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε καλά ώστε να κολλήσει η ζάχαρη και σερβίρουμε.
#tsoulotip:
Το λάδι δεν πρέπει να είναι σε δυνατή θερμοκρασία έτσι ώστε τα donuts να ψηθούν καλά μέσα.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Donuts σπιτικά από τον Αντώνη Δρακάκη και το ditucook.blogspot.gr!
Μυστικά για πετυχημένα μελομακάρονα, από την αγαπημένη Ελευθερία Μπουτζά και το "Μαγειρεύοντας με τη...
Μπάρες με μελομακάρονα που περίσσεψαν, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα και δημητριακά ολικής, από...
Cheesecake με μελομακάρονα, από τον Άκη - Aki's Christmas Cookie Cheesecake, by akispetretzikis.com!
Πολύχρωμα χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια, από την Μαίρη Τρακάδα και το katinostimo.blogspot.com!
Cheesecake με βάση μελομακάρονο και επικάλυψη σοκολάτας, από την Ιωάννα Σταμούλου και το Sweetly!
Αφήστε μια απάντηση