Μετά από τόσα γλυκά και λουκούλλεια γεύματα που κάναμε τις γιορτινές ημέρες, ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την παραλία το καλοκαίρι και το πως θα βγούμε με το μαγιό σε κοινή θέα. Σωστά; Βέβαια το γλυκό, η ζάχαρη δηλαδή είναι πολύ εθιστική και κάποιους λίγο μας δυσκολεύει να την κόψουμε και αναζητάμε καθημερινά το γλυκάκι μας που όμως πλέον δεν έχουμε τη δικαιολογία να το φάμε, εφόσον τελειώσανε οι γιορτές.

Εδώ  όμως σας έχω την τέλεια λύση!!! Ένα γλυκάκι, σχετικά αθώο όταν είναι σε σωστή ποσότητα. Το γλυκό αυτό σαλάμι είναι η ιδανική λύση για όσους θέλουν γλυκάκι αθώο μιας και δεν περιέχει έξτρα ζάχαρη, ούτε έξτρα λιπαρά. Επίσης είναι και το τέλειο πρωινό που θα σου δώσει απίστευτη ενέργεια. Αν θέλετε βέβαια μπορείτε να το εμπλουτίσετε και με λίγη αμαρτία…κομμάτια από σοκολάτα κουβερτούρας. Εγώ πάντως το έκανα σκέτο και το απολαμβάνω χωρίς τύψεις!

 

 

 

Υλικά:

  • 300 γρ χουρμάδες χωρίς πυρήνα (350 γρ. περίπου αν είναι με πυρήνα)
  • 150 γρ κράνμπερι
  • 200 γρ. ανακατεμένουν ξηρούς καρπούς χωρίς αλάτι. Εγώ πήρα έτοιμα φακελάκια που είχε αμύγδαλα, καρύδια, κάσιους, μακαντέμια, ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορους κλπ)
  • ¼ κ.γλ. τζίντζερ (προαιρετικά, εγώ δεν έβαλα)
  • ¼ κ.γλ. κανέλα (προαιρετικά, εγώ δεν έβαλα)
  • ¼ κ.γλ. γαρύφαλλο τριμμένο (προαιρετικά, εγώ δεν έβαλα)
  • ¼ κ.γλ. μοσχοκάρυδο (προαιρετικά, εγώ δεν έβαλα)
  • άχνη ζάχαρη ή ινδοκάρυδο για το στόλισμα (προαιρετικά)

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε τους χουρμάδες σε ένα μπολ με καυτό νερό και τα αφήνουμε για 10 λεπτά.
  2. Ομοίως κάνουμε και για τα κράνμπερι, έτσι ώστε να αποκτήσουν κάποια υγρασία και να μαλακώσουν.
  3. Σε μούλτι αλέθουμε πρώτα τους χουρμάδες και μετά τα κράνμπερι και τα τοποθετούμε σε μια λεκανίτσα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά για να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα.
  5. Το βάζουμε σε μια λαδόκολλα και το τυλίγουμε έτσι ώστε να μοιάζει με σαλάμι.
  6. Τοποθετούμε το γλυκό μας σαλάμι στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή για μια ώρα στην κατάψυξη.
  7. Όταν είναι να το σερβίρουμε το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή ινδοκάρυδο και το κόβουμε σε φέτες.

Καλή  επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!