Vegan Πάστα Φλώρα, από τον Γιώργο Τσούλη!
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
250 γρ. μαργαρίνη
4 κ.σ. γάλα αμυγδάλου
1\2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
500 γρ. μαρμελάδα φράουλα ή μαρμελάδα της επιλογής σας
80 γρ. δάκρυα σοκολάτας
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, αέρα.
2Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη. Φορώντας γάντια μιας χρήσης, αρχίζουμε και ανακατεύουμε το μείγμα, τρίβοντάς τη μαργαρίνη με τα υπόλοιπα υλικά ανάμεσα στα δάχτυλά μας, μέχρι να διαλυθεί τελείως.
3Προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και πλάθουμε μέχρι να δημιουργήσουμε ένα μαλακό ζυμάρι.
4Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια ταρτιέρα 25 εκ., με αποσπασμένη βάση και την αφήνουμε στην άκρη.
5Παίρνουμε δύο φύλλα λαδόκολλας και τα πασπαλίζουμε με αλεύρι. Τοποθετούμε τα 3\4 της ζύμης πάνω στο ένα φύλλο λαδόκολλας, το σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και με τη βοήθεια ενός πλάστη, ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο.
6Μεταφέρουμε το φύλλο στη βουτυρωμένη φόρμα και το πιέζουμε με τα δάχτυλά μας, να κολλήσει καλά στον πάτω και στα τοιχώματα.
7Από πάνω από τη βάση της τάρτας, αλώνουμε ομοιόμορφα τη μαρμελάδα, πασπαλίζουμε με τα δάκρυα σοκολάτας και την αφήνουμε στην άκρη.
8Ανοίγουμε την υπόλοιπη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, με τη βοήθεια ενός πλάστη και κόβουμε σε κάθετες λωρίδες, πλάτους 2 εκ.
9Αλείφουμε τις λωρίδες με λίγο γάλα αμυγδάλου και τις τοποθετούμε σταυρωτά και διαγώνια πάνω από τη μαρμελάδα. Προσέχουμε οι άκρες της κάθε λωρίδας να ακουμπάνε στα τοιχώματα της βάσης και τις πιέζουμε λίγο να κολλήσουν.
10Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει η ζύμη.
11Αφήνουμε τη Vegan Πάστα Φλώρα να κρυώσει και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Για καλύτερο αποτέλεσμα, μπορούμε να βάλουμε την τάρτα στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν την ψήσουμε.
Αφήστε μια απάντηση