Vegan mousse η παγωτό σοκολάτα με κρέμα καρύδα, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!







Πλούσια και κρεμώδης στην υφή, αυτή η μους συνδυάζει τη bitter σοκολάτα με την κρέμα καρύδας και μπορεί θα γίνει και παγωτό. Που φτιάχνεται πανεύκολα στο σπίτι με ή χωρίς παγωτομηχανή. Συνδύασέ το με σιρόπι σοκολάτας και φλέικς καρύδας και θα με θυμηθείς…
Υλικά για 8 άτομα
- 200γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 2 αβοκάντο ώριμα
- 2 κουτ. σούπας κακάο
- 6 κουτ. σούπας σιρόπι αγαύης ή 3 κουτ. σούπας σιρόπι αγαύης + 3 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
- 1 κονσέρβα κρέμα καρύδας
για το σερβίρισμα:
- ξύσμα σοκολάτας
- φλέικς καρύδας
- σιρόπι σοκολάτας
Εκτέλεση
- Αφήνετε την κονσέρβα με την κρέμα της καρύδας για 2 ώρες στην κατάψυξη ή από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο.
- Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συχνά με σπάτουλα και την αφήνετε στην άκρη να περιμένει.
- Καθαρίζετε τα αβοκάντο τα κόβετε σε κομμάτια και τα χτυπάτε στο μπλέντερ μαζί με το κακάο και τη ζάχαρη (αν χρησιμοποιήσετε), ανακατεύοντας συνεχώς με μία μαρίζ, μέχρι να πολτοποιηθούν και να ενωθούν καλά τα υλικά.
- Ανοίγετε την κονσέρβα της κρέμας καρύδας, πετάτε το νερό και τη χτυπάτε στην υψηλή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να σφίξει.
- Σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα, τον πολτό του αβοκάντο και το σιρόπι αγαύης. Χτυπάτε για λίγο ακόμη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μοιράζετε τη μους σε ποτήρια και αφήνετε να σταθεροποιηθεί η μους στο ψυγείο. Αν θέλετε να φτιάξετε παγωτό, παγώνετε το μείγμα στην παγωτομηχανή ή το μεταφέρετε σε μπολ και το αφήνετε στην κατάψυξη να παγώσει καλά.
- Αφήνετε το παγωτό για 10 λεπτά εκτός κατάψυξης και ύστερα το σερβίρετε σε μπολ κόβοντας μπάλες με το ειδικό σκουπ. Διακοσμείτε με vegan σιρόπι σοκολάτας ή flakes καρύδας και σταγόνες σοκολάτας.
https://sweetly.gr/2019/06/vegan-mousse-i-pagoto-sokolata-me-krema-karydas/
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Υπέροχο, πανεύκολο παγωτό nocciola (με φουντούκια) χωρίς παγωτομηχανή, από το sokolatomania.gr!
Παγωτό σοκολάτα από το Cookbox !
Μους μόκα με Linodiet Baking Stevia, από το linodiet.gr!
Μους σουφλέ, παιχνίδι για δύο, από την Αργυρώ μας και το argiro.gr!
Vegan σοκολατένια τάρτα, από την Λένια και τις Veggie sisters!
Μους cheesecake λεμόνι, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr!
Αφήστε μια απάντηση