Πάστα φλώρα Χριστουγεννιάτικη, από την Luise και το Radicio!
Νόστιμη, τραγανή, εμφανίσιμη πάστα φλώρα με γιορτινή εμφάνιση και μαρμελάδα της αρεσκείας μας! Από το radicio.com.
Προετοιμασία: 20 λεπτά και 1 ώρα αναμονή | Μαγείρεμα: 40 λεπτά | Σύνολο: 60 λεπτά και 1 ώρα αναμονή
Συνταγή για: 8 μερίδες
Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: 463 θερμίδες | Λιπαρά: 24 γρ.
Υλικά συνταγής:
Βούτυρο: 3/4 κούπας (230 γρ.)
Ζάχαρη: 3/8 κούπας (75 γρ.)
Αλάτι: 1/2 κουταλάκι
Μπέικιν πάουντερ: 1/2 κουταλάκι
Αυγό: 1 μεγαλο
Κρύο νερό: 1/8 κούπας
Αλεύρι: 2 κούπες (250 γρ.)
Μαρμελάδα: 1 κούπα (π.χ. φράουλα, ροδάκινο, κεράσι ή όποια άλλη σας αρέσει)
Άχνη ζάχαρη: λίγη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες:
1. Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το βούτυρο κομμένο κομματάκια, το αυγό και το κρύο νερό. Δουλεύετε με τα χέρια σας μέχρι να πάρετε μια ομοιογεννή ζύμη. Την κάνετε μπάλα, την τυλίγεται καλά και την βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ετοιμάζετε μια ταρτιέρα 22 – 24 εκ: την βουτυρώνετε και την πασπαλίζετε με αλεύρι. Μπορείτε αντί μιας ταρτιερας να χρησιμοποιήσετε φορμάκια σε γιορτινά σχήματα π.χ. αστέρια όπψς στη φωτογραφία.
3. Κρατάτε λίγη ζύμη για την διακόσμηση και την υπόλοιπη την ανοίγετε σε φύλλο και την στρώνετε στον πάτο και στα τοιχώματα της τάρτας. Απλώνετε μέσα στη ζύμη την μαρμελάδα. Από την ζύμη που κρατήσατε κόβετε αστεράκια και τα μοιράζετε πάνω από την μαρμελάδα.
4. Ψήνετε την πάστα φλώρα στον φούρνο για 35 – 40 λεπτά, να ροδίσει ολόγυρα το φύλλο και να γίνει τραγανό.
5. Βγάζετε από τον φούρνο και όταν κρυώσει την ξεφορμάρετε. Αν θέλετε την πασπαλίζετε με άχνη ζαχαρη.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Μαγειρεύτηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2014 από την
Αφήστε μια απάντηση