Πάστα φλώρα νηστίσιμη(Video), από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του foodstates.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

Απλά μια υπέροχη πάστα φλώρα..!

Ένα γλυκό που σίγουρα θα αρέσει σε όλους! Εμφανίσιμο και πολύ γευστικό.

Η μαρμελάδα το κάνει τόσο δροσιστικό και ιδιαίτερο!

Για τις μέρες τις νηστείας είναι ιδανικό!

Πανεύκολο! Γρήγορο! Οικονομικό!

Η ζύμη είναι αφράτη και μοιάζει λίγο με μπισκότο αφράτο, με μια ιδιαίτερη πορτοκαλένια γεύση…

Για την μαρμελάδα, χρησιμοποιήστε καλύτερα μια ανοιχτόχρωμη (ροδάκινο, βερίκοκο..) γιατί παίρνει λίγο χρώμα στο ψήσιμο και μια σκουρόχρωμη θα μαυρίσει.

 

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ SUPERMARKET  “AB ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ” μπες στο  : http://mikk.ro/ChLT

 

Υλικά:

  • 1 φλ. σπορέλαιο
  • 1 φλ. χυμός πορτοκάλι 
  • 1/3 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γλ. μπέικιν
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 3- 3 ½ φλ. αλεύρι
  • 1 φλ. μαρμελάδα

Αγοράστε τα υλικά εύκολα και γρήγορα ΕΔΩ!

 

Εκτέλεση:

  1. Αναμειγνύουμε τα υλικά της ζύμης βάζοντας στο τέλος το αλεύρι.
  1. Σε ένα ταψάκι (30 εκ. περίπου) βάζουμε το 2/3 της ζύμης. Την απλώνουμε ομοιόμορφα στο πάτο και στα τοιχώματα. 
  1. Απλώνουμε την μαρμελάδα ομοιόμορφα ώστε να καλύψει καλά την ζύμη.
  2. Κάνουμε λωρίδες μακρόστενες με την υπόλοιπη ζύμη (περίπου όσο 1 δάχτυλο) και τις απλώνουμε πάνω από την μαρμελάδα. Μπορούμε να κάνουμε το κλασικό σχέδιο ή ό, τι άλλο θέλουμε.
  1. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

Καλή επιτυχία!

   

 

 

http://www.foodstates.gr/2014/04/blog-post_16.html


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *