Ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το σπορέλαιο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει και να πάρει το μείγμα μια πιο ανοιχτή απόχρωση, και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα λεμονιού, το κονιάκ, και στο τέλος το αλέυρι που έχουμε ήδη ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ. Τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνουν μια μαλακή ζύμη.
Χωρίζουμε τη ζύμη μας στα 2 και στρώνουμε ένα κομμάτι σε ταψάκι τάρτας ή οποιοδήποτε άλλο ρηχό στρογγιλό ταψάκι, που πρώτα το έχουμε αλείψει με λάδι. Προσπαθούμε η ζύμη μας να έχει το ίδιο πάχος παντού.Â
Από την υπόλοιπη ζύμη που έχουμε κρατήσει, παίρνουμε κομμάτια ζυμάρι και πλάθουμε κορδόνια πάχους περίπου ενός δακτύλου και τα βάζουμε γύρω γύρω στο ταψί μας στην άκρη του φύλλου.
Αδειάζουμε πάνω στη ζύμη τη μαρμελάδα και τη στρώνουμε με ένα κουτάλι, ώστε να έχει παντου το ίδιο πάχος. Πλάθουμε την υπόλοιπη ζύμη σε κροδόνια ή ανοίγουμε φύλλο και με το ειδικό μήχάνημα κοπής φύλλου, φτιάχνουμε κορδόνια, τα οποία και τοποθετούμε πάνω στην πάστα φλώρα σε σχήμα Χ, ώστε να σχηματίζονται ρόμβοι.Â
Βάζουμε την Πάστα Φλώρα σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά.Â
Για να κόψουμε και να σερβίρουμε την πάστα φλώρα θα πρέπει να περιμένουμε να κρυώσει εντελώς.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Αφήστε μια απάντηση