Ναι ναι, επιτέλους θα μιλήσω και για τα υπερνόστιμα vegan brownies που προτείνω σήμερα. Χωρίς υπερβολή, ίσως είναι τα καλύτερα brownies που έχουμε δοκιμάσει (μέχρι σήμερα τουλάχιστον). Vegan και μη.
Και να γιατί:
- Έχουν ωραία γυαλιστερή κρούστα, fudgy υφή και πλούσια σοκολατένια γεύση.
- Χρειαζόμαστε μόλις 6 πολύ απλά υλικά για να τα φτιάξουμε: νερό, ζάχαρη, κουβερτούρα, κακάο, αλεύρι, καλαμποκέλαιο.
- Ετοιμάζονται σε 15′.
Η διαδικασία προετοιμασίας τους είναι εξαιρετικά εύκολη
- Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία την κουβερτούρα μαζί με το καλαμποκέλαιο.
- Ετοιμάζουμε ένα απλό σιρόπι, ζεσταίνοντας το νερό μαζί με τη ζάχαρη. Προσοχή όμως! Δεν θέλουμε να βράσουμε το σιρόπι, μόνο να το ζεστάνουμε αρκετά προκειμένου η ζάχαρη να διαλυθεί πλήρως.
- Ενώνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με το σιρόπι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το κακάο και το αλεύρι. Το μίγμα μας θα είναι αρκετά πυκνό. Καθώς δεν περιέχει αυγά, μπορούμε να το δοκιμάσουμε άφοβα. Με προσοχή όμως γιατί η γεύση του είναι σούπερ εθιστική και στόχος είναι να ψήσουμε το μίγμα, όχι να το καταναλώσουμε ως έχει!
- Ψήνουμε τα brownies για 30-35′ έχοντας πάντα υπόψη μας ότι κάθε φούρνος είναι διαφορετικός, κάτι το οποίο σημαίνει πως ίσως χρειαστεί να προσαρμόσουμε τον χρόνο ψησίματος.
Πώς καταλαβαίνουμε ότι τα brownies είναι έτοιμα;
Καταρχήν δεν ξεχνάμε ότι ψήνουμε brownies και όχι κέικ! Αν λοιπόν πραγματοποιήσουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα και βγει στεγνή, αυτό σημαίνει ότι ψήσαμε τα brownies παραπάνω από όσο χρειαζόταν.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, θέλουμε η οδοντογλυφίδα να έχει πάνω της μισοψημένη ζύμη και ίσως μερικά ψιχουλάκια. Η επιφάνεια πρέπει να είναι ψημένη, γυαλιστερή, με σκασίματα εδώ και εκεί.
Περιττό να πω πως αυτά τα vegan brownies γίνονται ανάρπαστα στο σπίτι μας.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Η Ισμήνη δεν τα ακουμπάει γιατί «της φέρνουν σάλια», αλλά από τους υπόλοιπους δύο χρειάζεται να τα κρύβω. Η γεύση τους είναι πραγματικά εκπληκτική, ιδανική για εμάς τους εθισμένους στη σοκολάτα. Ειλικρινά ανυπομονώ να τα δοκιμάσετε και να μου πείτε τη γνώμη σας.
Vegan brownies
Υλικά
- 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 90 ml καλαμποκέλαιο ή άλλο φυτικό λάδι με ουδέτερη γεύση
- 250 γρ. ζάχαρη
- 160 ml νερό
- 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 70 γρ. κακάο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς με αντιστάσεις. Βάζουμε λαδόκολλα στον (αποσπώμενο) πάτο μιας φόρμας με διάμετρο 23 εκ. Λαδώνουμε τον πάτο και τα τοιχώματα της φόρμας.
- Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε την κουβερτούρα και το καλαμποκέλαιο. Τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
- Αφήνουμε την κουβερτούρα να κρυώσει λίγο και να γίνει χλιαρή.
- Παράλληλα, σε δεύτερη μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη. Τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο.
- Χρησιμοποιώντας μια ελαστική σπάτουλα ανακατεύουμε το μίγμα με απαλές κινήσεις, μέχρι να γίνει λείο και πυκνό.
- Το αδειάζουμε στη φόρμα. Τοποθετούμε τη φόρμα στη μεσαία θέση του φούρνου και ψήνουμε τα brownies για 30-35′, μέχρι να δούμε ότι η επιφάνεια έχει σταθεροποιηθεί και έχει αρχίσει να εμφανίζει τα χαρακτηριστικά σπασίματα.
- Αν θέλουμε να ελέγξουμε με οδοντογλυφίδα, προσέχουμε να μη βγαίνει στεγνή γιατί αυτό θα σημαίνει ότι έχουμε ψήσει τα brownies περισσότερο από όσο χρειάζεται. Η οδοντογλυφίδα πρέπει να έχει πάνω της κομματάκια υγρής ζύμης.
- Βγάζουμε τα brownies από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σημειώσεις
- Διατηρούμε τα brownies σε θερμοκρασία δωματίου, τοποθετημένα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, για 3-4 ημέρες.
- Η αρχική ιδέα εδώ.
Αφήστε μια απάντηση