Brownies με ζύμη μπισκότου, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!
Τα αγαπημένα μας brownies και μπισκότα σ ‘έναν απίθανο συνδυασμό !
Συστατικά
Για ένα ταψί 20x20 εκ. Για τη ζύμη μπράουνις:
- 125 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
- 125 γρ βούτυρο ανάλατο
- 2 αυγά
- 180 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 40 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
- 40 γρ κακάο ΙΟΝ
- ½ κτγ μπέικιν πάουντερ
- ½ κτγ αλάτι
Για τη ζύμη μπισκότου:
- 55 γρ ζάχαρη καστανή
- 40 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 80 γρ βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 αυγό μεσαίου μεγέθους
- 140 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
- ¼ κτγ μαγειρική σόδα
- 2 κτσ κορνφλάουρ
- 100 γρ κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ
Μέθοδος
Για τη ζύμη μπράουνις:
- Σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα, λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο.
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε με ένα αυγοδάρτη την καστανή και τη λευκή ζάχαρη μαζί με το αυγό, ώσπου να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το μείγμα κουβερτούρας-βουτύρου και χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθεί.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μεγάλο μπολ, χτυπώντας με τον αυγοδάρτη, ώσπου να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Στρώνουμε ένα ταψάκι 20×20 εκ. με αντικολλητικό χαρτί και χύνουμε μέσα το μείγμα.
Για τη ζύμη μπισκότου:
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
- Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, χτυπάμε την καστανή και τη λευκή ζάχαρη με το βούτυρο ώσπου να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθεί.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και το κορνφλάουρ και το προσθέτουμε στον κάδο, ανακατεύοντας ώσπου να σχηματιστεί ζύμη.
- Κόβουμε τη σοκολάτα γάλακτος σε μεγάλα κομμάτια. Κρατάμε το 1/3 στην άκρη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα στον κάδο του μίξερ, ανακατεύοντας ίσα-ίσα ώσπου να ενσωματωθούν στη ζύμη.
- Βγάζουμε τη ζύμη μπισκότου από τον κάδο και με τα χέρια μας κόβουμε κομμάτια και τα τοποθετούμε διάσπαρτα πάνω από τη ζύμη των μπράουνις.
- Τοποθετούμε τα κομμάτια σοκολάτας που κρατήσαμε στην άκρη διάσπαρτα.
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 40’.
- Για να δούμε αν τα μπράουνις είναι έτοιμα, βυθίζουμε στο κέντρο τους μια οδοντογλυφίδα: πρέπει να βγαίνει ελαφρώς υγρή με λίγα ψίχουλα.
- Αφήνουμε τα μπράουνις να κρυώσουν εντελώς προτού τα κόψουμε.
https://ionsweets.gr/recipe-items/braounis-me-zymi-biskotou/?fb
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μπισκότα με επικάλυψη σοκολάτας, από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgostsoulis.com!
Μπισκότα shortbread με λευκή σοκολάτα και ροδόνερο, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!
" Μπισκοτάκια βανίλιας με 3 υλικά ", από την αγαπημένη Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το elpidaslittlecorn...
Μπισκότα καρύδας - Coconut Truffles by Akis and akispetretzikis.com!
Μπισκότα με πετιμέζι σύκου και αλεύρι Ζέας , από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly.gr!
Πανεύκολα μπισκότα με αμυγδαλόκρεμα και σοκολάτα ΜΟΝΟ ΜΕ 4 ΥΛΙΚΑ, από τον Γιώργο Χριστιανό και την ...
Αφήστε μια απάντηση