1 κ.γ. αλάτι
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη σάλτσα καραμέλα-espresso:
Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, τη ζάχαρη σε δόσεις και σιγά σιγά ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γίνει καραμέλα. Αφού γίνει μία σκούρα καραμέλα, ρίχνουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε τον espresso μας στη σάλτσα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράσει για 8-10 λεπτά και στη συνέχεια αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη την καραμέλα να κρυώσει τελείως.
Για τα brownies:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά ένα μικρό τετράγωνο ταψί.
Σε ένα μεσαίο σκεύος, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, τη ζάχαρη άχνη, τα κομματάκια σοκολάτας και το αλάτι.
Σε ένα διαφορετικό, μεγάλο σκεύος προσθέτουμε τα αυγά, το ελαιόλαδο, το νερό, τη βανίλια και χτυπάμε πολύ καλά με ένα αυγογδάρτη.
Μεταφέρουμε τα στερεά υλικά στο μίγμα των υγρών υλικών και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Απλώνουμε το μίγμα μας στο ταψί. Αν χρειαστεί με μια μαρίζ στρώνουμε την επιφάνεια.
Ψήνουμε για 40-45 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο μας.
Αφήνουμε τα brownies να κρυώσουν τελείως και κόβουμε σε κομμάτια. Περιχύνουμε με τη σάλτσα καραμέλας-espresso και σερβίρουμε.
https://dimitrisskarmoutsos.gr/recipes/zoumera-brownis-me-saltsa-karamela-espresso/?fbc
Αφήστε μια απάντηση