Τάρτα με σοκολάτα και καραμέλα σε βάση με speculoos, από το Green Mixer!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

̲Γ̲ι̲α̲ ̲τ̲η̲ ̲β̲ά̲σ̲η̲:̲

120γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

80γρ μπισκότα speculoos, σε σκόνη (τα αλέθουμε στο μούλτι)
90γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
50γρ καστανή ζάχαρη

̲Κ̲α̲ρ̲α̲μ̲έ̲λ̲α̲ με άνθος άλατος:
80γρ ζάχαρη
100ml κρέμα γάλακτος
30γρ βούτυρο κρύο, σε μικρά κομμάτια
Μια πρέζα άνθος άλατος

̲Γ̲κ̲α̲ν̲ά̲ς̲:̲
200γρ κουβερτούρα με κακάο 50-55%, τεμαχισμένη
140ml κρέμα γάλακτος

Η εικόνα ίσως περιέχει: επιδόρπιο και φαγητό

Εκτέλεση:

̲Γ̲ι̲α̲ ̲τ̲η̲ ̲β̲ά̲σ̲η̲:̲
Σε ένα μεσαίο μπολ ή στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε τη μαύρη ζάχαρη με το βούτυρο, να γίνουν σα κρέμα. Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι και τα τριμμενα μπισκοτα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια μπάλα η ζύμη.
Την τυλίγουμε με μια πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
Ανοίγουμε τη ζύμη και την απλώνουμε σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 24 εκατ., τη τρυπάμε με ένα πιρούνι, στρώνουμε από πάνω της αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε πάνω ρύζι ή όσπρια και τη ψήνουμε για 15 λεπτά. Τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.

̲Κ̲α̲ρ̲α̲μ̲έ̲λ̲α̲:̲
Ρίχνουμε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους και σε μεσαία-υψηλή φωτιά τη βάζουμε να λιώσει ανακατεύοντας μέχρι να σκουρύνει και να πάρει χρυσό/καφέ χρώμα (προσοχή γιατί καίγεται σε κλάσματα δευτερολέπτου).
Τη κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο (προσοχή δεν το πετάμε μέσα, γιατί μπορεί να πιτσιλίσει) και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.
Στο τέλος προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος αργά αργά, ανακατεύοντας καλά.
Επιστρέφουμε το μείγμα στη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 2 λεπτά.
Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι. Το αφήνουμε μερικά λεπτά να κρυώσει ελαφρά και το ρίχνουμε στην ψημένη τάρτα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

̲Γ̲κ̲α̲ν̲ά̲ς̲:̲

Βάζουμε την κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα να βράσει και τη ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα.
Την αφήνουμε να σταθεί για 2 λεπτά και μετά ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ομοιόμορφη παχύρρευστη γκανάς.
Τη ρίχνουμε πάνω από την τάρτα με τη καραμέλα και τη αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Την αφήνουμε στο ψυγείο να δέσει για 6 ώρες προτού την κόψουμε

Η εικόνα ίσως περιέχει: επιδόρπιο και φαγητό
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *