Cheesecake λευκής σοκολάτας με μακαντέμια & καραμέλα, από τον Γιώργο Τσούλη!

Το αγαπημένο μας τυρένιο γλυκό στην πιο πρωτότυπη εκδοχή του!???? Αφράτο, τραγανό & άκρως γευστικό, σας περιμένει να το δοκιμάσετε.????

Η τέλεια συνταγή για ένα cheesecake με λευκή σοκολάτα και μακαντέμια, που θα σας τρελάνει!

ΜΕΡΙΔΕΣ : 6-8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ: 2Ω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 1Ω 20Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1/5

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση:

250 γρ. μπισκότα τύπου digestive

100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

30 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

1 κ.γ. κανέλα, σκόνη

 

Για την κρέμα:

300 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα

250 γρ. τυρί κρέμα

150 γρ. μακαντέμια, ψιλοκομμένα +extra για το σερβίρισμα

110 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

100 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

3 αυγά, medium

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

 

Για την καραμέλα:

230 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

180 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

60 ml νερό

50 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κύβους

½ κ.γ. αλάτι

 

Cheesecake λευκής σοκολάτας με μακαντέμια & καραμέλα

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες92846%
ΒΑΖΑΛίπος58.7g84%
ΒΑΖΑKορεσμένα28g140%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες10.7g21%
ΒΑΖΑYδατάνθ.96.9g37%
ΒΑΖΑΣάκχαρα79.7g89%
ΒΑΖΑΑλάτι0.6g10.00%
ΒΑΖΑΙνες2.6g11%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Για τη βάση: Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα μπισκότα, την κανέλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι το μείγμα να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.
2Κατόπιν, μεταφέρουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 20 εκ. κι έπειτα, πιέζουμε με ένα κουτάλι ή ένα πιάτο το μπισκότο, ώστε να δημιουργήσουμε τη βάση.
3Μόλις είναι έτοιμη η βάση, την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Αφού ψηθεί, αποσύρουμε τη βάση από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
4Για την κρέμα: Προσθέτουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα, την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και τη λιώνουμε πάνω από μία κατσαρόλα με βραστό νερό (μέθοδος μπεν μαρί). Μόλις λιώσει η σοκολάτα, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αποσύρουμε το μπολ από την κατσαρόλα.
5Κατόπιν, σε ένα άλλο μπολ αδειάζουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να γίνουν μία λεία κρέμα.
6Ύστερα, προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας-κρέμας γάλακτος και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Αμέσως μετά, προσθέτουμε τα μακαντέμια, ανακατεύουμε εκ νέου και μόλις είναι έτοιμη, απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση.
7Στη συνέχεια, μεταφέρουμε τη στρογγυλή φόρμα μέσα σε ένα μεγάλο, βαθύ ταψί φούρνου, το οποίο γεμίζουμε με 1 χιλ. νερό και ψήνουμε στους 180°C για 1 ώρα.
8Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως και αφού κρυώσει, καλύπτουμε τη φόρμα με μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1,5-2 ώρες.
9Για την καραμέλα: Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το νερό, τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρει χρώμα το σιρόπι. Μόλις πάρει χρώμα, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το αλάτι, την κρέμα γάλακτος σε δόσεις κι έπειτα, το ρίχνουμε βούτυρο ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να γίνουν μία λεία κρέμα και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.
10Τέλος, ξεφορμάρουμε το cheesecake, περιχύνουμε την καραμέλα πάνω από την κρέμα, πασπαλίζουμε με λίγα μακαντέμια, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
#tsoulotip: 1. Το νερό που θα ρίξουμε μέσα στο ταψί πρέπει να είναι βραστό, ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα το κέικ. 2. Μπορούμε να σερβίρουμε το γλυκό χωρίς την καραμέλα, καθώς παραμένει εξίσου γευστικό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *