Τούρτα Espresso, λευκής σοκολάτας και κρέμα κάστανου, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο!







Συνταγή για μια υπέροχη τούρτα με άρωμα καφέ και χειμωνιάτικο χρώμα!
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το παντεσπάνι: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσει το μίγμα.
Ρίχνουμε ένα – ένα τα αβγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, την κρέμα κάστανο, το κονιάκ και χτυπάμε για 3 περίπου λεπτά. Ρίχνουμε σιγά – σιγά το αλεύρι, τα φουντούκια και το κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο ταψί, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε για 30- 40 λεπτά. Αφαιρούμε το παντεσπάνι από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα espresso: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σκόνη espresso με το εκχύλισμα βανίλιας, μέχρι να διαλυθεί η σκόνη. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα αφράτο μείγμα.
Προσθέτουμε το μείγμα espresso – βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν πλήρως τα υλικά. Ρίχνουμε την κρέμα πάω στο παντεσπάνι, που έχει ήδη κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Για την κρέμα λευκής σοκολάτας: Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τα 200 ml κρέμας γάλακτος και μόλις πάρει βράση, τη κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Προσθέτετε τα μικρά κομματάκια λευκής σοκολάτας, τα αφήνουμε 2-3 λεπτά να σταθούν ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο καλύπτοντάς την με διάφανη μεμβράνη για να μη πιάσει κρούστα.
Ρίχνουμε την κρέμα λευκής σοκολάτας επάνω από την κρέμα espresso και επιστρέφουμε το ταψί στο ψυγείο για άλλες 2 ώρες.
Για τη σύνθεση: Κόβουμε την τούρτα σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με την τριμμένη κουβερτούρα, γαρνίρουμε με κομμάτια κουβερτούρας, φουντούκια και κάστανα και σερβίρουμε.











Αφήστε μια απάντηση