Cheesecake με λευκή σοκολάτα και φράουλες, από την Δήμητρα και τον Λευτέρη των foodstates.gr!

 

 …μπορεί ένα γλυκό να μας φτιάξει την διάθεση; Φυσικά!

Ένα cheesecake που μυρίζει άνοιξη!

Ένα chessecake “ζωγραφιά” που μας θυμίζει κάτι από τους ανθισμένους, ξέγνοιαστους, γεμάτους λουλούδια αγρούς της άνοιξης.

Αρκετά εύκολο, δροσερό, “φραουλένιο” και ελαφρύ.

Είναι ιδανικό για τις καλοκαιρινές και ανοιξιάτικες μέρες που αναζητάμε κάτι να μας δροσίσει και να μας φτιάξει την διάθεση. Ιδανικό, επίσης, και για τις εορταστικές μέρες που το “παρακάνουμε” λίγο με το φαγητό και μετά λαχταράμε ένα γλυκάκι δροσερό και ελαφρύ. 

Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη για να το γαρνίρετε! Οι επιλογές και οι ιδέες είναι ανεξάντλητες. Ετοιμάστε το και αφήστε τους όλους να μιλούν για το γλυκό σας.

 

Υλικά:

Για την Βάση:

  • 250 γρ. μπισκότα digestive (θρυμματισμένα)
  • 120 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
  • Φράουλες, κομμένες στην μέση (περίπου 15 φράουλες)

Για την Κρέμα:

  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 4 φύλλα ζελατίνης
  • 1 ζαχαρούχο γάλα

Για την Επικάλυψη:

  • 150 ml νερό
  • 30 γρ. ζελέ φράουλα (σε σκόνη)
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. βούτυρο

Για την διακόσμηση:

  • Λευκή σοκολάτα λιωμένη
  • Φράουλες

Εκτέλεση: 

  1.  Για την βάση: Ανακατεύουμε καλά το βούτυρο με τα μπισκότα και τα απλώνουμε σε ένα σκεύος με αποσπώμενη βάση. Λειαίνουμε καλά την επιφάνεια με ένα κουτάλι ή με τον πάτο ενός ποτηριού. Απλώνουμε γύρω γύρω και κατά μήκος τις φράουλες. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
  1.  Ετοιμάζουμε την κρέμα. Μουλιάζουμε σε νερό τις ζελατίνες μέχρι να μαλακώσουν καλά. Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε την μισή ποσότητα από την κρέμα γάλακτος (200 ml) μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού. Όταν οι ζελατίνες μαλακώσουν, τις στραγγίζουμε πιέζοντάς τες με τα χέρια μας, τις ρίχνουμε στην κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθούν οι ζελατίνες. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για να μην είναι καυτό.
  1. Λιώνουμε την λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων (σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύοντας με μια μαρίζ ανά τακτά χρονικά διαστήματα, περίπου κάθε 15 δευτερόλεπτα.). Αφήνουμε να χλιαρύνει πριν την χρησιμοποιήσουμε.
  1. Στο μίξερ ανακατεύουμε με το σύρμα το ζαχαρούχο με το τυρί κρέμα για 1 περίπου λεπτό (σε δυνατή ταχύτητα). Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος με τις ζελατίνες (καλό είναι να το περάσετε από σουρωτήρι πριν το προσθέσετε), την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και  την λευκή σοκολάτα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Αν έχει κομματάκια από το τυρί κρέμα χτυπάμε για λίγο στην δυνατή ταχύτητα μέχρι να διαλυθούν.
  1. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από την βάση με το μπισκότο. Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Περίπου 3-4 ώρες.
  1. Ετοιμάζουμε την επικάλυψη. Ζεσταίνουμε το νερό με την ζάχαρη (μπορείτε και σε ένα μπρίκι γιατί η ποσότητα είναι λίγη) μέχρι να αρχίσουν να βράζουν. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το ζελέ σε σκόνη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί. Αφού διαλυθεί προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να απορροφηθεί. Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου για να κρυώσει.
  1. Αφού κρυώσει το απλώνουμε πάνω από το γλυκό. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να πέσει απαλά το υγρό στην επιφάνεια και να μην παραμορφώσει την κρέμα. Αφήστε το γλυκό στο ψυγείο για άλλες 3 ώρες τουλάχιστον.
  1. Εμείς διακοσμήσαμε το γλυκό με λιωμένη λευκή σοκολάτα, φράουλες και βρώσιμα λουλούδια. Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε τριμμένη λευκή σοκολάτα, αμύγδαλο φιλέ ψημένο, σαντιγί, ακόμα και  φράουλες κομμένες σε λωρίδες απλωμένες σε όλη την επιφάνεια.

        Καλή επιτυχία!

 

 

http://www.foodstates.gr/2020/04/cheesecake.html?fb

 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *