Οδηγίες
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, τα δουλεύουμε μαζί με την λιωμένη μαργαρίνη και τα στρώνουμε σε φόρμα 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
- Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι που να ετοιμάσουμε τις κρέμες.
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και ενσωματώνουμε το σιρόπι καραμέλας (εμείς χρησιμοποιήσαμε έτοιμο σιρόπι για παγωτό, αλλά μπορούμε και από την καραμέλα που θα κάνουμε αργότερα).
- Μουλίαζουμε για 5 λεπτά σε κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνης.
- Τα στραγγίζουμε και τα διαλύουμε στο καυτό νερό.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν , τα βάζουμε σιγά σιγά στην σαντιγί και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και δουλεύουμε με απαλές κινήσεις.
- Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και βάζουμε στο ψυγείο.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και ενσωματώνουμε την λιωμένη κουβερτούρα.
- Απλώνουμε την μους στο γλυκό και και βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
- Σε ένα κατσαρολάκι κάνουμε την ζάχαρη καραμέλα.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
- Με προσοχή ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε να γίνει σιρόπι.
- Απλώνουμε το κρύο σιρόπι πάνω από το γλυκό μας.
Αφήστε μια απάντηση