Πάστα φλόρα με μαρμελάδα ρόδι, από το icookgreek.com!







Υλικά συνταγής
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 300 γρ. βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
- 300 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα θρυμματισμένα στο μπλέντερ
- 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή μπράντι
- 3 αυγά
- το ξύσμα ½ λεμονιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλα αλεσμένα (σκόνη)
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- Για τη μαρμελάδα ρόδι
- 500ml χυμό ροδιού και 1/2 φλιτζάνι σπόρους ολόκληρους
- 450 γρ. ζάχαρη
- ο χυμός ενός λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής
- Κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την αμυγδαλόψιχα μέσα σ’ ένα μπολ και προσθέτετε τη ζάχαρη. Ανακατεύετε και κατόπιν κάνετε μια λακκουβίτσα στο κέντρο.
- Ρίχνετε εκεί το βούτυρο, τα αυγά, το κονιάκ ή το μπράντι, το ξύσμα λεμονιού, τα γαρίφαλα και την κανέλα και ζυμώνετε τα υλικά καλά με τα χέρια σας. Αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο 40’, αφού τις έχετε δώσει σχήμα μπάλας.
- Στρώνετε τα 2/3 από τη ζύμη σε ταρτιέρα, ώστε να καλυφεί ο πάτος, τα πλαϊνά και να εξέχει και λίγη. Χτυπάτε με πιρούνι τη μαρμελάδα και την απλώνετε πάνω στη ζύμη ομοιόμορφα. Γυρίζετε τα περισσεύματα της ζύμης προς τα μέσα να καλύψουν λίγο τη μαρμελάδα.
- Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθετε μπαστούνια, τα πιέζετε λίγο να φαρδύνουν και τα απλώνετε στην επιφάνεια της μαρμελάδας χιαστί. Τις άκρες τους τις κολλάτε με λίγο νερό. Ψήνετε στους 200° C για 35’. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και σερβίρετε.
- Αν φτιάξετε σπιτική μαρμελάδα, την ετοιμάζετε ως εξής: Αναμειγνύετε σε μια κατσαρόλα το χυμό ροδιού με τη ζάχαρη ανακατεύοντάς τα και βράζετε, ξαφρίζοντας όταν χρειαστεί, μέχρι να αποκτήσετε ένα σιρόπι. Προσθέτετε τους σπόρους και το χυμό λεμονιού και συνεχίζετε το βράσιμο για λίγο ακόμη μέχρι να πήξει η μαρμελάδα στον επιθυμητό βαθμό.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μαρμελάδα κυδώνι-δαμάσκηνο με αμύγδαλα, από το Icookgreek!
Μαρμελάδα βερίκοκο με μέλι, από την Νικόλ Μαρίνου και το nicolscooking.gr!
Χριστουγεννιάτικο κέικ με ρόδι, από την Οικογένεια Χριστοδούλου-Christodoulou Family!
Μαρμελάδα κυδώνι, από την αγαπημένη μας Ρένα Κώστογλου και το Koykoycook.gr!
Απίθανες χριστουγεννιάτικες τρούφες με τυρί και ρόδι ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ, -Gluten free, Pomegranate-st...
Ρόφημα ροδιού από την Εύα και το Chefoulis.gr!
Αφήστε μια απάντηση