Φτιάχνουμε βήμα βήμα πάστα φλόρα, από το icookgreek.com!







Φτιάχνουμε σπιτική πάστα φλόρα με μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι.
Υλικά συνταγής
1 φλιτζάνι µαρµελάδα κεράσι ή φράουλα
2-3 κουταλιές της σούπας λικέρ κεράσι, φράουλα ή πικραμύγδαλο
1 κρόκος αυγού για το άλειµµα της ζύμης
Για τη ζύμη
450 γρ. αλεύρι για όλες της χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
150 γρ. ζάχαρη
230 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 βανίλιες σε σκόνη
λίγο αλάτι
1-2 αυγά χτυπημένα
ΒΗΜΑ 1ο. Ανακατεύετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ σε ένα ευρύχωρο μπολ. Ρίχνετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε ξανά καλά. Χτυπάτε σε άλλο μπολ τα αυγά, με τις βανίλιες και λίγο αλάτι. Τα ρίχνετε στο μπολ με το αλεύρι (βολεύει να φτιάξετε πριν μια λακκουβίτσα). Προσθέτετε και το βούτυρο και ανακατεύετε συνεχώς με τα χέρια ή ένα κουτάλι μέχρι να αποκτήσετε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα τοιχώματα του μπολ.
ΒΗΜΑ 2ο. Αφήνετε περίπου το 1/3 της ζύμης στην άκρη για τη διακόσμηση και ανοίγετε το υπόλοιπο με πλάστη σε φύλλο όχι πολύ χοντρό. Τo στρώνετε σε ταρτιέρα που έχετε βουτυρώσει καλά, φροντίζοντας να καλύψετε και τα πλαϊνά τοιχώματα. Τρυπάτε με πιρούνι την επιφάνεια.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
BHMA 3o. Ανακατεύετε τη μαρμελάδα με το λικέρ ζεσταίνοντάς τα σε μικρό κατσαρολάκι και την απλώνετε ομοιόμορφα πάνω στην επιφάνεια της ζύμης. Από τη ζύµη που κρατήσατε στην άκρη, φτιάχνετε µακρόστενες λωρίδες και καλύπτετε μ’ αυτές την πάστα φλόρα χιαστί. Αλείφετε τη ζύµη µε τον κρόκο του αυγού και ψήνετε για 40′ περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°-200° C, µέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Η πάστα φλόρα είναι γλυκάκι για καφέ ή τσάι απογευματινό. Και μάλιστα αρωματικό, τύπου Earl Grey ή Jasmin. Αν όμως θελήσετε να τη σερβίρετε με κάποιο αλκοολούχο ποτό ή αν αποφασίσετε να την κεράσετε μετά το δείπνο, τότε θα γεμίσετε μικρά ποτηράκια του λικέρ με κάποιο φρουτένιο ποτό, ανάλογο με τη γεύση της μαρμελάδας που επιλέξατε. Δηλαδή λικέρ φράουλα, λικέρ κεράσι κ.λπ.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Linzer Torte, από την Ιωάννα Σταμούλου και το Sweetly!
Πάστα φλώρα Χριστουγεννιάτικη, από την Luise και το Radicio!
Πάστα Φλώρα με μαρμελάδα κυδώνι- αρμπαρόριζα από την Αργυρώ και το argiro.gr!
Vegan Πάστα Φλώρα, από τον Γιώργο Τσούλη!
Πάστα φλώρα νηστίσιμη(Video), από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του foodstates.gr!
Πάστα φλόρα με μαρμελάδα ρόδι, από το icookgreek.com!
Αφήστε μια απάντηση