Σοκολατένια γαλατόπιτα με φύλλο κρούστας και φουντούκια, από τον Λάμπρο Βακιάρο και το olivemagazine.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

Μερίδες: για 1 ταψί ή πυρέξ 25×35εκ.
Χρόνος προετοιμασίας:25′
Χρόνος μαγειρέματος:50′
Έτοιμο σε:1:15′

Υλικά

    • 1 αβγό + 1 κουτ. σούπας νερό χτυπημένα
    • 70 γρ. ζάχαρη καστανή ή 1/2 φλιτζάνι μέλι
    • 170 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
    • 100 γρ
    • 100 γρ. σταφίδα μαύρη ή κράνμπερις
    • 200 γρ. κουβερτούρα
    • 30 γρ. βούτυρο
    • 4 αβγά

Για το φύλλο:

  • 1/2 πακέτο (6 τμχ) φύλλα κρούστας
  • 100 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
  • 1 αβγό + 1 κουτ. σούπας νερό (χτυπημένα)
 

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα ή στις αντιστάσεις. Παράλληλα, σε μια μεσαία κατσαρόλα προσθέτετε το γάλα, τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι και ζεσταίνετε σε μέτρια θερμοκρασία. Μαγειρεύετε για περίπου 2 – 3 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι γίνει μια κρέμα πηχτή όπως αυτή του γαλακτομπούρεκου.

Σε ένα multi προσθέτετε τα φουντούκια και το κράνμπερις και αλέθετε ελαφρώς. Αποσύρετε την κατσαρόλα από την εστία, προσθέτετε την κουβερτούρα (σε κομμάτια), το βούτυρο και τα φουντούκια και ανακατεύετε καλά. Μόλις ομογενοποιήθεί το μίγμα, προσθέτετε τα αβγά (που τα έχουμε χτυπήσει σε ένα μπολ) ανακατεύοντας γρήγορα.

Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με σιμιγδάλι ένα ταψί ή πυρέξ περίπου 25 x 35 εκ. και απλώνετε ομοιόμορφα το πρώτο φύλλο κρούστας. Βουτυρώνετε καλά και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Τέλος, αδειάζετε την κρέμα και απλώνετε ομοιόμορφα. Τυλίγετε τα φύλλα κρούστας στο εσωτερικό του ταψιού.Με ένα πινέλο αλείφετε το αβγό στην επιφάνεια της κρέμας και ψήνετε στο φούρνο για 40 – 45 λεπτά.

Αφήνετε τη γαλατόπιτα να κρυώσει για τουλάχιστον 1.30 ώρα, έτσι ώστε να μπορέσετε να την κόψετε χωρίς να διαλυθεί.

https://www.olivemagazine.gr/recipe/sokolatenia-galatopita/
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *