Κέικ σοκολάτας νηστίσιμο, από το sintayes.gr!







Ένα πεντανόστιμο νηστίσιμο κέικ σοκολάτας περιχυμένο με λιωμένη σοκολάτα..
Σκέφτεστε κάτι καλύτερο όλοι εσείς οι λάτρεις της σοκολάτας για να μην στερηθείτε το αγαπημένο σας έδεσμα ακόμα και τις μέρες της νηστείας; Μια απλή, εύκολη, γρήγορη στην παρασκευή της, αλλά και οικονομική, θα σας κοστίσουν περίπου 5 ευρώ όλα τα υλικά, συνταγή για ένα υπέροχο κέικ που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε !
Μερίδες: 10 κομμάτια
Χρόνος: 25 λ + 25-30 λ ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη για αρχάριους
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Υλικά συνταγής
- 1½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1/4 κούπας κακάο
- 1 γεμάτο κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. μηλόξιδο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 6 κ.σ. ηλιέλαιο + λίγο επιπλέον για άλειμμα φόρμας
- 1 κούπα νερό
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείφετε με ηλιέλαιο και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος μια µακρόστενη φόρμα του κέικ. Την αφήνετε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Κάνουμε τρεις λακουβίτσες στο μείγμα των στερεών υλικών και στην πρώτη βάζετε το εκχύλισμα βανίλιας, στη δεύτερη το μηλόξιδο και στην τρίτη το ηλιέλαιο.
- Σταδιακά ρίχνετε από πάνω το νερό και με μια σπάτουλα ανακατεύετε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε για 30-40 λ.
- Για να βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμο το κέικ σας, βυθίζετε στο κέντρο του ένα μαχαίρι και αν βγει με ίχνη υγρής ζύμης, το ψήνετε λίγο ακόμα και ξαναδοκιμάζετε. Ξεφουρνίζετε το κέικ σας και το αφήνετε μέσα στη φόρμα για 10 λ. Μετά το ξεφορμάρετε και το μεταφέρετε σε σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.
- Σημείωση: Για πιο πλούσια γεύση μπορείτε να κόψετε το κέικ σας στη μέση κατά μήκος και να το γεμίσετε με λιωμένη σοκολάτα ή με φιστικοβούτυρο ή με μαρμελάδα. Επίσης μπορείτε να λιώσετε σοκολάτα κουβερτούρα και να περιχύσετε με αυτήν το κέικ μόλις το ξεφορμάρετε και το σερβίρετε.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Νηστίσιμο μηλοπιτάκι, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ionsweets.gr!
Κέικ καρύδας με σιρόπι, από την Μπέττυ μας και το "Taste of life by Betty"!
Νηστίσιμο, αφράτο κέικ με σοκολάτα χωρίς mixer, από το "Όλα Νηστίσιμα"!
Κέικ μανταρίνι από την Ιωάννα Σταμούλου και το "Sweetly"!
Κέικ με κακάο & δαμάσκηνα, από τον Άρη και το neanikon.gr!
Εύκολο ανάποδο κέικ φράουλας χωρίς γλουτένη, από την Βίκη Βογιατζή και το vivoglutenfree.com!
Αφήστε μια απάντηση