Τούρτα με μπισκότα και γκοφρέτες, από την Σόφη Τσιώπου και τις “Λιχουδιές της Σόφης”!







ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1 φακελάκι γκαρνί σκόνη βανίλια
1 φακελάκι κρέμα στιγμής με γεύση μπισκότο ή βανίλια
550 ml γάλα φρέσκο κρύο
200 γρ.τυρί κρέμα σε θερμ.δωμ.
1/2 κονσέρβα ζαχαρούχο (200 γρ.)
1 βανίλια
80 γρ.μπισκότα τύπου Μιράντα ή πτι-μπερ αλεσμένα
1 φακελάκι κρέμα στιγμής με γεύση μπισκότο ή βανίλια
550 ml γάλα φρέσκο κρύο
200 γρ.τυρί κρέμα σε θερμ.δωμ.
1/2 κονσέρβα ζαχαρούχο (200 γρ.)
1 βανίλια
80 γρ.μπισκότα τύπου Μιράντα ή πτι-μπερ αλεσμένα
ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΩΣΕΙΣ
1 δίσκο από παντεσπάνι ή σοκολατένιο κέικ
4 σοκοφρέτες τριμμένες
1/2 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ ή Μιράντα ολόκληρα για τη βάση
1 πακέτο μπισκότα σοκολάτας γεμιστά (200 γρ.) αλεσμένα
λίγο γάλα ανακατεμένο με λίγο κονιάκ για τα μπισκότα και το παντεσπάνι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
125 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα υγείας ψιλοκομμένη
125 γρ.γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος
1 κ.σ μέλι
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Μπισκότα,πραλίνα φουντουκιού,σοκοφρέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάω στο μίξερ το γκαρνί,κρέμα στιγμής γάλα,βανίλια να πήξουν.Προσθέτω το ζαχαρούχο το τυρί κρέμα και τέλος τα αλεσμένα μπισκότα.
Αλέθω τα 200 γρ.σοκολατένια μπισκότα μαζί με τις σοκοφρέτες.
Σε μια πιατέλα τοποθετώ ένα τσέρκι 24 εκ.και στρώνω τα ολόκληρα μπισκότα βουτηγμένα σε γάλα με κονιάκ(προαιρετικά το κονιάκ)
Απλώνω λίγη κρέμα.
Πασπαλίζω με το μισό μίγμα μπισκότα σοκοφρέτες.
Απλώνω ξανά λίγη κρέμα.
Πασπαλίζω με τα υπόλοιπα μπισκότα.
Απλώνω την τελευταία στρώση κρέμας.
Πασπαλίζω με τα τελευταία αλεσμένα μπισκότα.
Τέλος σκεπάζω με το παντεσπάνι και το βρέχω με λίγο γάλα και κονιάκ.(εγώ έβαλα σοκολατένιο γάλα).
Βάζω την τούρτα στην κατάψυξη να παγώσει 1-2 ωρίτσες.
Για τη γκανάζ βράζω το γάλα ή την κρέμα και το ενώνω με τη σοκολάτα.Προσθέτω και το μέλι.
Ξεφορμάρω την τούρτα μου και την περιχύνω όπως είναι παγωμένη με τη γκανάζ.
Πασπαλίζω με σπασμένα μπισκότα,σοκοφρέτες και γαρνίρω με λιωμένη πραλίνα φουντουκιού!!!
Τη διατηρώ στη συντήρηση στο ψυγείο.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Αν θέλετε βάλτε 2 παντεσπάνια πάνω κάτω και μπισκότα τριμμένα ενδιάμεσα.
Επίσης αφαιρέστε εντελώς αν θέλετε το παντεσπάνι στο τέλος και περιχύστε την τούρτα με τη γκανάζ πάνω από το τελευταίο στρώμα κρέμας.
Αν θέλετε για τσέρκι 26-28 εκ.προσθέστε στην κρέμα 1 φακελάκι γκαρνί επιπλέον με την αναγραφόμενη ποσότητα γάλα.






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Τούρτα MALTESERS από τις "Γλυκές Τρέλες" !
Πολύχρωμη τούρτα σοκολάτα με γέμιση κρέμα ινδοκάρυδου, από την αγαπημένη μας Ρένα Κώστογλου και το k...
Υπέροχη μηλόπιτα από την Σόφη Τσιώπου!
Yγιεινό και πεντανόστιμο σοκολατένιο κέικ μπανάνας με μέλι, από την Σόφη Τσιώπου και τις Λιχουδιές τ...
Τoύρτα πανακότα με Σοκοφρέτα και καρύδα, από τον Αντώνη Γιαννακάρη και το ionsweets.gr!
Εύκολη τούρτα με μους σοκολάτας, από τον Πέτρο Συρίγο!
Αφήστε μια απάντηση