Πολύ σημαντική στη ζαχαροπλαστική. Μπαίνει παντού και ιδιαίτερα ταιριάζει πριν μπει η ζαχαρόπαστα αλλά και σκέτη πάνω στην τούρτα. Υπέροχη σπιτική ganache και μάλιστα χωρίς γλουτένη!
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Συνταγή: Litsa Zarifi
Υλικά
- 100 γρ. χαρούπι ή κακάο
- 120-130 γρ. λάδι καρύδας, λιωμένο (η ποσότητα ανάλογα με τη θερμοκρασία)
- 220 γρ. κρέμα καρύδας, σε κονσέρβα
- 80 γρ. ζάχαρη καρύδας
- 120-140 γρ. μέλι (η ποσότητα ανάλογα με τη θερμοκρασία)
- 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες παρασκευής
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά για 3-4 λεπτά και μέχρι να ενωθούν καλά. Θέλουμε το μίγμα να είναι κρεμώδες, ελαστικό και δοκιμάζοντας το να έχει λιώσει η ζάχαρη.
- Διατηρείται στο ψυγείο για 1 βδομάδα αλλά και στην κατάψυξη για μήνες.
Σημειώσεις
Μπορούμε να βάλουμε την ganache σε κέικ, macarons, μπισκότα και φυσικά πριν τη ζαχαρόπαστα στις τούρτες.
Αφήστε μια απάντηση