Οδηγίες
- Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το κακάο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
- Την μοιράζουμε σε 2 φόρμες 26 cm με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
- Βάζουμε την ζάχαρη να βράσει μαζί με το νερό για 5 λεπτά.
- Αρωματίζουμε με το κονιάκ.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
- Προσθέτουμε την πραλίνα και ανακατεύουμε.
- Στα 2/3 της κρέμας βάζουμε τα κομμένα ferrero rocher και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
- Προαιρετικά σιροπιάζουμε το ένα παντεσπάνι και από πάνω απλώνουμε την κρέμα με τα ferrero.
- Καλύπτουμε με το άλλο παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε προαιρετικά .
- Αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
- Στην κρέμα που έχουμε κρατήσει ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις την χλιαρή λιωμένη σοκολάτα.
- Με την κρέμα καλύπτουμε το γλυκό και διακοσμούμε με λιωμένη σοκολάτα και ferrero.
- Αφήνουμε για 2 ώρα στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.
Αφήστε μια απάντηση