Οδηγίες

  1. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το κακάο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
  3. Την μοιράζουμε σε 2 φόρμες 26 cm με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
  4. Βάζουμε την ζάχαρη να βράσει μαζί με το νερό για 5 λεπτά.
  5. Αρωματίζουμε με το κονιάκ.
  6. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
  7. Προσθέτουμε την πραλίνα και ανακατεύουμε.
  8. Στα 2/3 της κρέμας βάζουμε τα κομμένα ferrero rocher και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
  9. Προαιρετικά σιροπιάζουμε το ένα παντεσπάνι και από πάνω απλώνουμε την κρέμα με τα ferrero.
  10. Καλύπτουμε με το άλλο παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε προαιρετικά .
  11. Αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
  12. Στην κρέμα που έχουμε κρατήσει ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις την χλιαρή λιωμένη σοκολάτα.
  13. Με την κρέμα καλύπτουμε το γλυκό και διακοσμούμε με λιωμένη σοκολάτα και ferrero.
  14. Αφήνουμε για 2 ώρα στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.