Τούρτα Choco Cherry, ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗ, από την Λίτσα Ζαρίφη και το dairy-free!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια κλασσική σοκολατίνα αλλιώς..
Εσείς, θα αντισταθείτε;;;

Original συνταγή από: Litsa Zarifi

Υλικά

Παντεσπάνι

  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2/3 κούπας κακάο
  • 2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2 κουτ. γλυκού θαλασσινό αλάτι
  • 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κούπες ζεστό νερό
  • 2/3 κούπας ηλιέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. γλυκού μηλόξυδο

Μους

  • 400 ml κρέμα καρύδας, σε κονσέρβα (όλη η συσκευασία)
  • 190 γρ. μέλι ή 1/2 κούπα και 2 κουτ. σούπας επιπλέον
  • 55 γρ. κακάο ή 1/2 κούπα
  • 1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Σιρόπι

  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. νερό

Στρώση

  • 1/2 κούπα μαρμελάδα κεράσι

Γαρνίρισμα

  • 30 φρέσκα κεράσια

Οδηγίες παρασκευής

Παντεσπάνι

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά.
  2. Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τα υγρά υλικά με κουτάλα ή αυγοδάρτη.
  3. Προσθέτουμε τα υγρά στα στερεά υλικά και ανακατεύουμε.
  4. Βάζουμε το μίγμα σε 2 τσέρκια ή ταψάκι 25 εκ. και ψήνουμε στον φούρνο, στη δεύτερη σχάρα από κάτω, στους 180 βαθμούς, στον αέρα για 20-30 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή. Αν δεν έχουμε 2 τσέρκια, ψήνουμε το μίγμα σε ένα τσέρκι.
  5. Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει, το τυλίγουμε με μεμβράνη και το βάζουμε ψυγείο για 5-6 ώρες.

Μους

  1. Βάζουμε την κρέμα καρύδας στο ψυγείο για όλη την νύχτα ή 5 ώρες στη κατάψυξη.
  2. Σε στενό μικρό σκεύος (σε μορφή σέικερ) χτυπάμε όλα τα υλικά με ηλεκτρικό αυγοδάρτη ή μίξερ χειρός για κάποια λεπτά μέχρι να γίνει σαν πηχτό γιαούρτι.
  3. Βάζουμε τη μους σε πλατύ γυάλινο ή μεταλλικό μπολ και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ή στην κατάψυξη αν βιαζόμαστε. Αν δεν έχει μπει η κρέμα καρύδας όλη την νύχτα στην κατάψυξη, μπορούμε να φτιάξουμε τη μους και να την παγώσουμε στην κατάψυξη για 5 ώρες περίπου.

Σιρόπι

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τα υλικά για ακριβώς 2 λεπτά.
  2. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά

 

Συναρμολόγηση

  1. Αν έχουμε ψήσει το παντεσπάνι σε ένα τσέρκι, το κόβουμε στα 2 κατά μήκος του παντεσπανιού και τα ισιώνουμε.
  2. Ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό στο κάθε παντεσπάνι κουταλιά-κουταλιά.
  3. Τυλίγουμε τα παντεσπάνια με μεμβράνη και τα βάζουμε ψυγείο για 2 ώρες (αν βιαζόμαστε τα βάζουμε στην κατάψυξη).
  4. Βγάζουμε τα παντεσπάνια από το ψυγείο και αλείφουμε μια στρώση μαρμελάδα και μια δόση μους σε κάθε παντεσπάνι.
  5. Με μια σπάτουλα αλείφουμε την υπόλοιπη μους στα πλάγια της τούρτας.
  6. Διακοσμούμε το πάνω μέρος της τούρτας με 30 περίπου φρέσκα κεράσια.

 

http://www.dairy-free.eu/choco-cherry/

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *