Σοκολατένια τάρτα με κρέμα σοκολάτας και κεράσια, από την αγαπημένη μας Μπέττυ και το “Taste of Life by Betty”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

Άνοιξη , κεράσια , φρούτα και μπόλικη σοκολάτα! Μιλάμε  για μια γλυκιά τάρτα που συνδυάζει όλα τα καλά μαζί και ξετρελαίνει όλους όσους τη δοκιμάζουν . Έχει μια βουτυρένια βάση τριφτή και χορταστική  γεμάτη κακάο και μια γέμιση  με τριμμένο αμύγδαλο και κουβερτούρα με πλούσια βελούδινη υφή που θυμίζει σοκολατόπιτα  και σε όλη αυτή την πανδαισία σκορπισμένα ανάμεσα ολόφρεσκα, ζουμερά κεράσια.  Το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό κι αν μάλιστα σερβίρουμε το κομμάτι μας συνοδευμένο με μια μπάλα παγωτό, με σιρόπι κεράσι ή σιρόπι σοκολάτα τότε η κάθε μπουκιά γίνεται πραγματική απόλαυση…

sokolatenia tarta kerasia1

Υλικά :

Για τη βάση :
120 γρ. βούτυρο  σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
40 γρ. κακάο

Για τη γέμιση :
150 βούτυρο
110 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
2 βανίλιες
150 γρ . αμύγδαλο τριμμένο σε σκόνη
150 γρ. κουβερτούρα

1κούπα κεράσια (χωρίς κουκούτσια)

sokolatenia tarta kerasia2sokolatenia tarta kerasia3sokolatenia tarta kerasia4sokolatenia tarta kerasia5sokolatenia tarta kerasia6sokolatenia tarta kerasia7sokolatenia tarta kerasia8sokolatenia tarta kerasia9sokolatenia tarta kerasia10sokolatenia tarta kerasia19sokolatenia tarta kerasia11sokolatenia tarta kerasia12sokolatenia tarta kerasia13sokolatenia tarta kerasia14sokolatenia tarta kerasia15sokolatenia tarta kerasia16sokolatenia tarta kerasia17sokolatenia tarta kerasia18sokolatenia tarta kerasia20sokolatenia tarta kerasia21

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε πρώτα τη βάση : Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο .

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν .

Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα άλλο λίγο .

Προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού και αναδεύουμε αρχικά με μια σπάτουλα μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι ενώ στο τέλος χτυπάμε για λίγο  στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ .

Τοποθετούμε το μίγμα στο ψυγείο για μια τουλάχιστον ώρα .

Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα ή φόρμα 26 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μίγμα της βάσης.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι για να μην κολλάει στα χέρια και απλώνουμε το μίγμα αυτό σε όλη την επιφάνεια της ταρτιέρας και στα τοιχώματα .

Όταν την ετοιμάσουμε την τοποθετούμε στο ψυγείο και φτιάχνουμε τότε τη γέμιση : Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν- μαρί ή στα μικροκύματα .

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά και το άρωμα .

Όταν αφρατέψουν προσθέτουμε και την αμυγδαλόσκονη και συνεχίζουμε το χτύπημα .

Τέλος προσθέτουμε και τη λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να οιμογενοποιηθούν όλα τα υλικά .

Αδειάζουμε τότε τη γέμιση μέσα στη βάση που έχουμε ετοιμάσει και προσθέτουμε σκορπίζοντας ομοιόμορφα στην επιφάνεια τα κεράσια .

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 40 λεπτά περίπου.

Περιμένουμε να κρυώσει , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε , συμπληρώνοντας κεράσια και σιρόπι αν το προτιμάμε ή πασπαλίζουμε με λίγη άχνη.

Καλή επιτυχία!

 

https://tasteoflife.com.gr/index.php/en/synrages-me-zaxari/paradosiaka-glyka/1236-tarta-sokolata-krema-amygdalou-sokolatas-karasia?fb

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *