Πάβλοβα με κρέμα λεμονιού και κεράσια, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Συνάντηση κορυφής, δυο γλυκές αγάπες στην ίδια πιατέλα: Κρέμα λεμονιού + τραγανή μαρέγκα. Το αποτέλεσμα είναι άκρως ερωτεύσιμο! Η αέρινη πάβλοβα, η αιώνια φαντασίωση, η πρίμα μπαλαρίνα ξαναχτύπησε. Κρίμα να χάσεις τέτοια μπαλαρίνα…

Υλικά για ένα δίσκο 23εκ.

  • 3 ασπράδια από μεγάλα αβγά (110γρ. περίπου)
  • 220γρ. ζάχαρη
  • 1 βανιλίνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2-3 σταγόνες χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

Για τη κρέμα λεμονιού:

  • 175ml χυμό λεμονιού + ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 130γρ. ζάχαρη (ανάλογα πόσο ξινά είναι τα λεμόνια)
  • 3 κρόκους αβγών
  • 2 αβγά ολόκληρα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 120γρ. βούτυρο σε κυβάκια

Για τη διακόσμηση

  • 300γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • κεράσια πλυμένα

Εκτέλεση

 

  1. Πρώτα ετοιμάζετε την κρέμα λεμονιού: Βάζετε ένα σουρωτήρι πάνω από ένα γυάλινο βαζάκι κι ένα κατσαρολάκι πάνω σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνετε στο κατσαρολάκι το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών, τα αβγά και τους κρόκους, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ξεκινάτε να ανακατεύετε με τον αβγοδάρτη.
  2. Προσθέτετε το βούτυρο και συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Ανεβάζετε τη φωτιά στο μέτριο και συνεχίζετε να μαγειρεύετε την κρέμα ανακατεύοντας διαρκώς με τον αβγοδάρτη μέχρι να πήξει. Για να τσεκάρετε την κρέμα ρίχνετε μια μικρή ποσότητα κρέμα σε πιάτο . Θα πρέπει να κρατά το σχήμα της.
  3. Ύστερα περνάτε την κρέμα από σουρωτήρι πιέζοντας με την ανάποδη ενός κουταλιού και τη ρίχνετε στο γυάλινο βαζάκι. Όταν κρυώσει την αφήνετε στο ψυγείο. Διατηρείται για τουλάχιστον 1 εβδομάδα.
  4. Για την μαρέγκα: Βάζετε τα ασπράδια των αβγών μαζί με μερικές σταγόνες λεμονιού και μια πρέζα αλάτι να χτυπιούνται στο μίξερ μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη και μετά τη βανιλίνη. Στο τέλος προσθέτετε και το κορν φλάουρ ρίχνοντάς το από σουρωτήρι. Όταν η μαρέγκα σφίξει πολύ καλά και θα μπορεί να κάνει κορυφούλες που θα στέκονται όταν την ανασηκώνετε με τη σπάτουλα, είναι έτοιμη.
  5. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 120οC και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα επίπεδο ταψί. Με ένα κουτάλι παίρνετε και ρίχνετε μείγμα μαρέγκας πάνω στο χαρτί σχηματίζοντας ένα δίσκο. Ανασηκώνετε την περιφέρεια του δίσκου έτσι ώστε να μοιάζει με φωλιά.
  6. Ψήνετε τη μαρέγκα στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να σκληρύνει και να πάρει ένα απαλό εκρού χρώμα. Σβήνετε το φούρνο και την αφήνετε μέσα στο φούρνο μέχρι να κρυώσει.
  7. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη σε σφιχτή σαντιγί και τη μεταφέρετε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής.
  8. Στήνετε το γλυκό ως εξής: Τοποθετείτε το δίσκο της μαρέγκας σε πιατέλα σερβιρίσματος και τον γεμίζετε με την κρέμα λεμονιού. Διακοσμείτε με ροζέτες από σαντιγί και κεράσια. Σερβίρετε αμέσως!

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

https://sweetly.gr/2017/08/pavlova-me-krema-lemoniou-kai-kerasia/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *