Κέικ βανίλιας με κεράσια, από το icookgreek.com!







Υλικά συνταγής
- 4 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο μαλακό
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 3/4 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 αυγά
- 3/4 του φλιτζανιού φρέσκο γάλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κουταλιά της σούπας λικέρ πικραμύγδαλο (προαιρετικά)
- 2 φλιτζάνια φρέσκα κεράσια χωρίς κουκούτσι κομμένα στη μέση
- ελάχιστο αλάτι, ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Χτυπάτε το βούτυρο με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και να αφρατέψουν. Ενσωματώνετε στο μείγμα ένα ένα και τα αυγά.
- Ανακατεύετε το αλεύρι με ελάχιστο αλάτι και το προσθέτετε στο μείγμα του βουτύρου-ζάχαρης-αυγών, ρίχνετε και το γάλα, τη βανίλια και το λικέρ (αν βάλετε) και ανακατεύετε όλα τα υλικά μέχρι να αποκτήσετε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Απλώνετε τα κεράσια σε βουτυρωμένη, αντικολλητική, παραλληλόγραμμη ή τετράγωνη φόρμα (πλευράς 22cm-24cm) και στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα του κέικ. Κουνάτε το σκεύος ή βοηθάτε με τη σπάτουλα να απλωθεί παντού καλά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 35′-40′. Σερβίρετε το κέικ πασπαλισμένο με άχνη.
Συμβουλή
Δεν ανοίγουμε ποτέ το φούρνο που ψήνουμε κέικ πριν τα 25′. Ελέγχουμε αν το κέικ μας έχει ψηθεί εσωτερικά βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα ή τη λάμα ενός μαχαιριού μέσα -θα πρέπει να βγαίνουν καθαρά χωρίς ίχνη νωπής ζύμης επάνω τους.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Κέικ μανταρίνι με σοκολάτα από το Spice House!
Σοκοκέικ με γλάσο και ρόδι, από την Ελευθερία Μπούτζα και το "Μαγειρεύοντας με την L"!
Κέικ Μπανάνα με Σοκολάτα και Φυστικοβούτυρο (Video), από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και το ionsweets.gr!
Πώς βγάζω τα κουκούτσια από τα κεράσια μου από το Argiro.gr!
Κέικ με μήλα και σταφύλια, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Κωστάντζες µε κεράσια, από την Αργυρώ μας!
Αφήστε μια απάντηση